fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 92907 - 27.04.2015 : Milenko Djuric Doboj - best (0)

Prijedlog za raspravu


Na osnovu mog prethodnog iskustva rada BORS-a, uvjeren sam da se u budućnosti ništa suštinski neće promjeniti. Uvijek će tu biti prisutni kojekakvi partijski interesi, kao i do sada a da to niko neće da prizna.

Formiranjem organizacije "Veteran" već je došlo do cijepanja, a ne bi me iznenadilo da se pojavi još neka nova organizacija. Evo ja nudim prijedlog za razmišljanje i volio bih da se što više vas uključi u tu raspravu.

Alternativa postojećem stanju je osnivanje političke stranke koja bi okupljala borce. Pokušaću da vam matematičkim putem dokažem da to uopšte nije problem. Pretpostavimo da pravih boraca ima oko 100.000. Svako od vas valjda je sposoban ubijediti jednog člana porodice da na izborima glasa za vašu stranku. Na izbore u RS izlazi izmedju 500.000 i 600.000 hiljada birača. Sa 200.000 glasova, a uzimajući u obzir postojeću političku scenu ta stranka bi imala vjerovatno najveći broj glasova. Sa malo političke volje to uopšte ne bi bio problem, možda zvuči smiješno ali veliki dio posla bi se mogao obaviti putem interneta.

Upamtite gospodo borci, kada bi u Narodnoj skupštini imali toliko poslanika da se ni jedna vlast ne može formirati bez vaše stranke jedino tada bi odnos prema Vama bio drugačiji.

Evo ideje za raspravu putem ove stranice. Izvolite da malo razmijenimo mišljenje.
Idi na stranu - |listaj dalje|