fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 92875 - 23.04.2015 : Milenko Djuric Doboj - best (0)

Boračke muke


Čitam ove komentare, u kojima većina vas piše o svojim problemima i dobro je to, ali vjerujte mi, ništa se suštinski neće promjeniti na ovaj način. Da bi se nesto značajnije promjenilo nama treba jaka boračka organizacija. Ona bi po mom mišljenju trabala da se bavi:

 • 1. Poboljšanjem statusa boraca
 • 2. Odbranom Dejtonskog sporazuma

  Tu nastaje problem pošto jak BORS RS ne odgovara političarima i oni će se truditi da takvu organizaciju oslabe. Da bi se uopšte mogli nešto uraditi na čelu organizacije moraju biti pojedinci koji ne mogu biti predmet ucjena po bilo kom osnovu. A ko će biti na čelu BORS, pa to gospodo borci valjda zavisi od vas. Vi biste trebali da birate ljude na funkcije, počev od mjesnig odbora pa do Presednika BORS. Ako to prepustite nekom drugom onda nemate pravo da se bunite.

  A sada nešto o poboljašanju statusa boraca. Novca ima, lažu vas kada kažu da nema. Predlažem novom presedniku BORS-a da upita Vladu RS koliko izdvajaju novca za 22.000 zaposlenih u institucijama BiH. Tamo uglavnom rade partijski drugovi i ostali prijatelji da ih ne nabrajam a od njih niko koristi nema. Pitajte Vladu RS koliko izdvaja za Vojsku BiH za koju svako zna da je besmislena. Već tu ima nekoliki stotina miliona KM koji bi se mogli izdvojiti za nove invasticija i za socijalna davanja.

  Ima tu još mnogo toga što bi se moglo nabrojati, ali ovo su najznačajnije stavke.

  A sada o Dejtonsko sporazumu. Ako se nastavi ovim tempom, od Dejtonskog sporazuma za 10 godina neće biti ništa. Gospodo borci, na internetu ima sve i Dejtonski sporazum sa aneksima i ustavi entiteta i BiH. Pročitajte to pa uporedite sa postojećim stanjem pa će vam mnogo toga biti jasnije. Ja donekle razumijem političare - njihove stolice su slatke i plaše se smena pa popuštaju. Njih nije briga za nacionalne interese, ali da su oni istinske patriote morali bi znati da Visoki prestavnik ne može smjeniti narod. Istina, bilo je i takvih koji su ostali dosledni pa nisu pristajali na ucjene, npr. Nikola Poplašen. Pored njega, ostao mi je u sjećanju i profesor Aleksa Buha sa svojim pristupom politici. Bilo je tu i drugih, da ih ne nabrajam sve, ali su bili u manjini.

  Interesantna ličnost je Milorad Dodik, presednik RS. On je više puta javno ponovio da je odolio pritiscima o formiranju policije BiH, a ja se pitam šta je SIPA nego policija BiH pošto može da hapsi na cijaloj teritoriji BiH. Veoma često daje negativno mišljenje o pravosuđu BiH a istovremeno i njegovi poslanici glasaju za donošenje zakona na nivou BiH. Valjda zaboravlja da se donošenjem svakog novog zakona jača pravosuđe BiH. Ali valja biti korektan pa reći da je on ipak, otkako je na vlasti, usporio prenos nadležnosti.

  Ovo su samo neka od pitanja kojima se po mom mišljenju treba baviti BORS RS. Sva dosadašnja rukovodstva BORS su bila u službi aktuelne politike a nama ostaje da vidimo hoće li se i sadašnje ponašati isto. Ili evo izazova za ovom, novo udruženje Veterani pošto oni tvrde da su osnovali udruženje nezadovoljni postojećim stanjem u BORS RS.
 • Idi na stranu - |listaj dalje|