fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_nisici - 92625 - 21.03.2015 : Ban Kulin Zenica - best (1)

Šaht i granata


Granata je ispaljena sa Ravanjskog polja, vi ste taj dan pobjegli sa te teritorije. Naša artiljerija minobacača 120 mm nije znala gdje su granice teritorije i gdje se nalaze vaše linije te su u toku noći došli u Ravanjsko polje i ugledali kako u jednoj štali gori svjetlo, tu su ušli i onako umorni zaspali ne znajući gdje se nalaze i da su oni prvi od naše armije ušli u to područje.

Ujutro, kada su ustali, vidjeli su kako se vaša vojska povlači iz Crne Rijeke u kolonama. Oni su tu bili izloženi direktnom pogledu pa su se povukli na jedan brežuljak i počeli su sa dejstvom. Ispaljene su tri granate iz tri minobacača. Dvije su pale u neposrednoj blizini a treća je pala na metalni šaht, svega pet metara od vaših boraca.

Imali smo osmatrača na brdu koji je to sve pomno pratio i javio nam je da je cijela kolona pala. Bilo je tu dvadeset mrtvih. Mi smo odmah obustavili paljbu, jer smo mi Bošnjaci dobri i nećemo da vas sve pobijemo kukavički, mi smo navikli na borbu prsa u prsa i samo to priznajemo.

Šaht i granataKrajnje je neumjesno da se na ovoj stranici iznose neka nagađanja u vezi poginulih boraca na Nišićkoj visoravni, kada se dobro zna da ovdje svakodnevno izlazi spisak poginulih za taj dan i tačno se može vidjeti da ovoliko poginulih vojnika VRS nije bilo čak ni na Čemernu. Moj savjet je da tom izviđaču kupiš naočare, ili mu bar objasniš da vojnici još prije nego što granata padne zalegnu i u tom položaju ostanu dok se situacija ne smiri.
Idi na stranu - |listaj dalje|