fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

pocetak_rata - 92563 - 11.03.2015 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (2)

RE: Početak rata: Ulazak u nešto nepoznato


Ne mogu da vjerujem da ljudi i danas govore samo ono šta je srpska strana radila a zlodjela nad Srbima ignorišu ili zaboravljaju!

Sredinom maja sam bio na Žuči, pa sam vidio Hum i sve šta se dešavalo. Na Hum su tada živjeli pretežno Srbi, i tog maja avion je gađao repetitor koji se nalazio na vrhu brda. Tadašnje BHTV kuće su izvještavale narod samo o radnjama koje su izvodile JNA i srpska strana, i često i lažno izvještavali, pa je i razumljiv cilj avio napada.

Međutim, u ovom tekstu koji je napisao Spec141 Cerknica, nigje nema šta se dešavalo srpskom narodu! U maju '92. godine, kada su oni sa dvogledom gledali kako avion gađa Hum, takođe su mogli vidjeti kako muslimansko stanovništo bježeći sa Kobilje Glave, pale srpske kuće po Humu. Samo dam ranije od paljenja tih kuća, srpsko stanovništvo je protjerano iz Pofalića, a taj masakr, u Sarajevu zovu "Pofalička bitka". Nakon masakra u Pofalićima, srpska vojska koja je bila na Žuči, štitći srpska sela i narod u njima, krenula je u kontra-ofanzivu u pravcu Kobilje Glave i tom prilikom osvojila jedan dio teritorije u kojem su bile pretežno muslimanske kuće. Nakon tog napada, došao je zastavnik Torbica i naredio povlačenje na početni položaj. Reko nam je "Nismo mi ovde došli da osvajamo tuđe, nego da branimo naše"! Nakon toga smo se povukli na početne položaje i tužno gledali kako se pale srpska sela po Humu.

Očito je da nekima ni dvogled, ni njihove oči, nisu pomogle da vide šta se doista dešava! Ako već pišemo šta je bilo onda je radi istine potrebno pisati sve šta se vidjelo!

Ako nekoga interesuje kako ja pišem moje sjačanje, može da prati moj blog na kojem pokušavam sječanju, hronološkim redom, da napišem dešavanja na prostoru u i oko Vogošće. Na njega možete otići kada kliknete ovdje.
Idi na stranu - |listaj dalje|