fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 92493 - 27.02.2015 : Dragan Kostajnica - best (2)

Nagrada ili kazna?


Danas mi dođe obavijest da se javim u policiju radi produženja oružnog lista za pištolj. Ništa neobično da je to običan pištolj ali nije. Taj pištolj sam dobio od Vojske RS 1994. godine kao priznanje za zalaganje u borbenim dejstvima.

Lijepo izgravirano ime i prezime i ono "od vojske RS".

Od kad je počela naplata poreza ja se žalim na tu odluku jer smatram da je nepravedno i sramotno izjednačiti posjedovanje takvog pištolja sa onim što je neko želio da ima radi šenlučenja. To nije ni trofejni pištolj. Za mene je to priznanje da sam nešto učinio za Republiku Srpsku. Zato ne mogu da ga predam policiji kao staro gvožđe a da plaćam neide.

Traže da donesem uvjerenje da se protiv mene ne vodi krivični ili prekršajni postupak. To nije problem jer nikad u životu nisam imao problema sa zakonom.

Traže i uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti. I to ću proći jer vjerujem da im je bitno nešto naplatiti a ne da me odbiju iako sam RV invalid (5-ta grupa) ali šta sa onima koji imaju takav pištolj a veće su invalidnosti? Hoće li mu "progledati kroz prste" i prekršiti zakon ili oduzeti pištolj?

I na kraju cijena.
  • Republici - 30km
  • Dozvola, onaj kartončić, 20 km
  • Uvjerenje 1, 2, 3 ne znam koliko ali sigurno nisu džaba.

    Malo šetanja Kostajnica, Novi, Prijedor.

    Sad se pitam da li sam ja ustvari nagrađen ili kažnjen?
  • Idi na stranu - |listaj dalje|