fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_danas - 92415 - 18.02.2015 : Delija Zvornik - best (8)

Daće Bog!


Dragi moji Srbi,

sinoć sam sjedio sa jednim jaranom i poslije koje čašice i standardnih tema o ratu u Novorusiji i belaju koji se tek sprema, a ubijeđen je da pravi šou tamo tek dolazi, on lupi onako iznenada:

 • "A reci ti meni, brate, kuda ćemo mi kad nas odavde potjeraju ako uopšte i mognemo pobjeći?"

  Ja mu onako odsjekoh da nas niko neće moći otjerati, ali kada mi on uzvrati da pogledam granice RS-a i da je ne bi mogla braniti ni velika rRuska vojska, a kamo li mi bez oružja, ja mu rekoh:

 • "Pa ako bude stani-pani hvataj se Srbije!"

  Gleda me on, onako blijedo, pa nastavi:

 • "Ama, bolan, znam ja da nama ne gine Srbija ali gdje ćemo dalje? Gdje?" Ne čekavši da mu odgovorim on nastavi:
 • "Jadan ne bio, vidiš li ti šta se tek tamo radi sve prodadoše, sve izdadoše, Srbija je ostala po prvi put u istoriji tako-reci bez vojske, bez oružja, oficirski kadar je uništen, sva vojna sila može stati u jednu manju dvoranu, oružje se prodaje, Blerov savjetnik za vrijeme bombardovanja sada vedri i oblači ministarstvom odbrane, Niška padobranska jedinica je pred gašenjem, žandarmeriju ponižavaju na svakom koraku, svi časni i sposobni oficiri su u Hagu, Srbiju brate nema ko da brani ostavljena je na izvolite..." - ispali ovo sve u jednom dahu onako sav zajapuren u licu i crvenih očiju.

  Ušutjesmo par minuta obojica, taman da okrenem na drugu temu jer vidim da se sav "zapalio" a on onako dobro "potkovan" istorijskim činjenicama nastavi:"

 • "A jel' brate, kad nas izlože na čerečenje odakle nam manje zlo dolazi? Da li sa Sjevera od komšija Mađara koji još Vojvodinu svojataju, spustiće šapu sve do Save, mrze oni nas još od vajkada, još otkako je Car Dušan gazio onog njihovog Lajoša po srbijanskim vukojebinama pa ga ćero sve do Pešte, sami ga je Papa tada spasio. Ili možda sa istoka? Eeee, tamo su braća Bugari njima smo je*ali i mamu još od Balkanskih ratova samo zato što su zapeli za one sirotinjske krajeve na istoku Srbije, sada ljube stope Švabama baš kao pred 1. i 2. svjetski rat. Ovo sa "Južnim tokom" je čisti dokaz za to, zabiće nam nož u leđa prvom prilikom... E, sad idemo na Zapad tamo je lista poduža a u prvi red staće gospoda iz Beča i Berlina, Hrvati i muslimani će kao i uvijek biti njihovo oružje i prethodnica, "prijateljstvo" sa njima je viševijekovno potvrđeno i zapečaćeno nemjerljivom količinom krvi, vidiš da se Fašizam povampirio. Razno-razni carevi, kraljevi, banovi, paše, veziri... svi su oni ostavljli svoje kosti po vrletima Srbije, ali njihovi nasljednici još uvijek reže i čekaju da ostanemo bespomoćni i nejaki a to smo upravo sada. Ajmo sada malo na Jug a odozdo nam stižu braca Šipci željni srpske krvi, oteli su Kosovo sad pucaju na Rašku sa NATO vjetrom u leđa, a Rašku nema ko da brani, ustvari ima seljak sa vilama i grabljama ishod se unaprijed zna... Teška situacija brate, teška, preteška za jedan mali narod, Bog sami zna šta nas čeka..."

  Završi on tako, iskapa čašicu rakije i pogleda me čekajući odgovor, ja mu nazdravih i rekoh u šali:

 • "Ma, jeb.će im Putin mamu svima redom do tada!"

  ...a on mi kroz osmijeh potvrdi:

 • "Daće Bog, brate, daće Bog!"
 • Idi na stranu - |listaj dalje|