fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

nebojsa_spiric - 9240 - 25.04.2006 : Miroslav Spiric Altamonte Springs,Fl.Usa - best (0)

Pretis Komerc iz Beograda


Gospodine Željko, ne bih se vise javljao, da dole na dnu ove stranice ne nadjoh vasu napomenu posvecenu pokojnom Rajku Koprivici i gospodinu Radovanu Karadzicu, samo jos da ste spomenuli Momcila Mandica i lopove iz bivseg "Pretis" komerca iz Beograda sa svojim direktorom Brankom Prodanovicem i kompanijom, ekipa bi bila kompletna.

Postoji dokumentacija koja ce nekad izaci na vidjelo, koliko je auto dijelova iz TAS-a otislo za Beograd, ko ih je primao na ime isporuke hrane i odjece za VRS u Vogošći i ko se bogatio. Znam da je po Semizovcu kruzila jedno vrijeme prica, nikad naglas izgovorena, kako je Spiro tezak nekoliko stotina hiljada njemackih maraka, jer se znalo koliko je izvezao golfova, dijelova za automobile, farbe itd.

A sva ta roba je zavrsila u Beogradu kod bivseg sefa biroa RS u Srbiji gospodina Momcila Mandica. Znao je to i pokojni Spiro i na sve opaske na racun toga, samo bi se nasmijao, ali dobro sam zapamtio jednu njegovu misao, koja mi se i dan danas vrzma u glavi. Jednom prilikom je medju jednim drustvom rekao:

  • "Kada je poginem, na mojoj sahrani ce biti svi, od cigana do ministra".

    Stvarno je tako i bilo, jer pored cigana u Semizovcu, koji su ga obozavali jer bi ih uvijek razveselio sa nekim sitnim poklonom, bio je i ministar iz reda srpskog naroda u prvoj demokratskoj vladi BiH, gospodin Simovic.

    Sad, kad razmisljam o tom ratnom periodu, dosta puta sam sebi kazem da sam bio lud, jer biti lud i posten to mu ga dodje isto.

    Zasto se sad pod stare dane potucam po svijetu, kad sam sada mogao uzivati u plodovima "ratovanja" kao i drugi koji su znali unovciti svoje "Srpstvo", pa su sad ugledni i posteni gradjani Republike Srpske, a najcesce matice nase Srbije.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|