fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

komentari - 92321 - 06.02.2015 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (4)

RE: O sajtu, protivničkoj krivici


Stara izreka kaže, "o pokojniku sve najbolje", pa se zbog toga nisam mislio uključivati u komentar o pokojnom Srđanu Aleksiću. Međutim, rasprava o pokojniku je eskalirala zahvaljujući priči o podizanju spomenika u njegovu čast. Ako njegovi sugrađani kažu da je pokojnik bio narkoman i kriminalac, i da je u sukobu sa narko-protivničkom stranom izgubio život, onda, upravo zbog naših budućih pokoljenja, takav lik se ne smije veličati a kamoli podići spomenik! Pošto ovaj pokojnik, nije bio vojnik, stoga je moralno-politički podoban za muslimansku stranu, da se njegovo djelo i ime veliča do te mjere da mu se podigne i spomenik!

Po mom mišljenju, ako nekome treba podići spomenik za zaštitu nesrpskog naroda u BiH, Boro Radić je čovjek koji je to zaslužio! Borina nesreća, a i nesreća za mnoge njegove sugrađane nesrpske nacionalnosti je u tome što je ovaj heroj poginuo u ranoj fazi rata. Nakon pogibije Bore Radića u Vogošći se naglo pojavio povećan strah nesrpskog stanovništva, koji su mahom tražili da napuštaju svoje stanove i odlaze u muslimanski dio Sarajeva. Boro je bio veliki srpski ratnik, pa kao takav nije moralno-politički podoban za protivničku stranu, da bi mu se podigao spomenik!

Što se tiče muslimanske strane i pomaganja srpskom stanovništvu u Sarajevu, ja znam da je Mirsad Prutina kao komandir smjene na Kobiljoj Glavi, izgubio službu zbog toga što je pomagao Srbima da prebjegnu na srpsku stranu, u vremenu kada je on bio na dužnosti. Mirsad je prije toga proveo jedan duži period u vogošćanskom zatvoru kao zarobljenik, pa je otuda njegova velikodušnost još veća!

Za razliku od muslimanske strane koja je nasilno mobilisala srpsko stanovništvo u svoje borbene redove, da bi se prikazali kao multi-etnička armija, srpska strana to nije radila, zbog čega su Srbi smatrali da je fer i korektno dati priliku nesrpskom stanovništvu da napusti srpsku teritoriju. Mnogi Srbi, vodeći se tom ideologijom, pomogli su svojim komšijama da prebjegnu na "svoju stranu". Danas tu solidarnost zovu etničkim čišćenjem srpske teritorije!

Daleko od toga da nije bilo i zločina! Da je kojim slučajem Zlatan čitao moje tekstove, a ima ih na ovom sajtu oko hiljadu, našao bi da sam i ja okrivljivao neke da su počinili zločine! Zbog moje borbe protiv zločina i zločinaca, bio sam često na nišanima ekstremista i nije me bilo briga za njima i njihovim mišljenjem, jer zločinac ne ubija zbog države, nego zbog sebe!

Što se tiče federalnih medija, političke scene i građana FBiH, po njihovom "zavjetu šutnje" koji još uvjek vlada, nikada ne bi pokrenuli ni jedan proces nad ubijenim Srbima, jer su ubice njihovi heroji! Da je ovo što navodim tačno, potvrđuje i hajka na Mirsada Kebu, koji iznosi dokaze o zločinima, pa ga sada okrivljuju da je izdajnik. Ako neko misli da ovo nije tačno neka pogleda video na Youtube o gostovanju Mirsada Kebe u centralnom Dnevniku Face. Treba obratiti pažnju na pitanja upućena Kebi od umjerenog Senada Hadžifezovića.

Druge TV kuće Kebi nisu dale ni priliku!


Svi zločini i zločinci u Republici Srpskoj su otkriveni i počinioci osuđeni, a još uvjek se hapse i osuđuju. Za te zločine se pobrinula međunarodna zajednica, kako bi Srbe prikazala zlikovcima! Za razliko od Republike Srpske u FBiH se ne pokreću hapšenja, jer se čeka da svjedoci poumiru, kako bi vinovnici bili oslobođeni optužbi. U FBiH, Kebo se okrivljuje da je izdajnik zato što iznosi istinu, umjesto da ga sav narod podrži i pomogne u rasvjetljavanju zločina!

Kako onda da muslimani vjeruju Srbima? Gdje je tu pomirenje i mir?
Kakvu to budućnost ostavljamo našoj djeci? Zar je amanet mržnje, laži i ratova jedino što će kao i dosada ostati?

Tekstove na ovoj stranici sam pisao zbog nepravde od strane FBiH i međunarodne zajednice, koji su svakog poštenog srpskog borca svojom političkom ideologijom već unaprijed okrivili za zločine! Pisao sam ih zato što su pokušali da utru naše heroje i herojstvo u toj borbi, računajući da će biti samo ono što muslimani žele da se priča!

Ja nisam mogao više da ćutim, progovorio sam i sa mnom počeše mnogi još da pišu! Muslimani se danas boje naše istine iz rata, Zato mene jedan moj bivši prijatelj pita: "Zašto pišeš o ratu, koga to više intersuje, rat je davno završen"! Tom mom bivšem prijatelju sam spasio život u više navrata, on to možda danas nije ni svjestan, ali mi se posle rata "zahvalio" na tome! Veliko mu hvala na pokazanom prijateljstvu!

Nije on jedini musliman kojem sam ja pomogao. Bilo je puno slučajeva, a neke sam i opisao u svojim tekstovima. Ali ja sam bio srpski komandant i sve je otišlo u vodu, kao da i nisam pomagao!

Hvala Bogu, rat je završen i sa vaše strane, sve je rečeno što ste vi htjeli da se kaže! E, sad i mi malo da pišemo!

Žalosno je da ovi iz FBiH postavljaju ovakva pitanja! Ova pitanja su kao da ih je pisao Srbin, da postavi ova pitanja vama u FBiH.

Nažalost, sa muslimanske strane, ja još uvjek nisam našao sajt na kojem bi mogao iznositi svoje mišljenje i stavove, a kamoli učešće u ratu!

Muslimani su širili strah prema Srbima, učesnicima u ratu na srpskoj strani! Ovu moju tvrdnju dokazuju autorski pseudonimi na ovom sajtu, za pisane tekstove. Zbog straha, koji je nametnut od strane muslimana, mnogi autori tekstova ne žele da pišu svoje puno ime i prezime. Ne boje se oni da će da završe u zatvoru, zbog učešća u "Građanskom ratu", nego zbog vaših stavova, da ne ulaze u nepotrebne sukobe i vašu odbojnost koja bi uslijedila prema njima!

Naši pošteni borci su morali da kriju da su i učestvovali u "Građanskom ratu", dok ste vi širom zemaljske kugle, hvalili svoje ratne zločince, kao svoje heroje!

A da je to tačno, potvrđuje monodrama koju je po cijelom svijetu izvodio Emir Hadžihafizbegović, prikupljajući novac za podizanje spomenika vašem heroju, Caci! Zbog ovakvih heroja koje imate, ime Srđana Aleksića se odlično uklapa u vašu ideologiju!
Idi na stranu - |listaj dalje|