fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prepiska - 92295 - 02.02.2015 : Filip Lazarov Sarajevo - best (0)

Srbi i Kosovo


Pozdrav svima!

Ima sigurno mnogo Srba koji su zainteresovani za Kosovo i Metohiju? Ima sigurno i onih koji nisu ali su čuli da se tamo 1389. odigrala Kosovska bitka. Mnogo se toga dogodilo od tada, ja ne želim ovom prilikom da prepričavam historiju, za one koji se čude pročito sam bar dve knjige, ne tri: Pavle Dželetović; Zločini Arbanasa nad srbima; Borislav Pelević, Kroz istoriju Kosova i metohije; i Dr Pavle Dželetović Ivanov; 21 SS Skenderbeg;

Svi su čuli za bombardobanje 99. i za to da je i Beograd bio bombardovan? Svi su čuli da su i Niš, i Arandjelovac, i Suva Reka i most na Ibru i Mitrovica... bili bombardovani i da je i u Prištini gorilo, i da je u Peći pucalo i da je u Prizrenu gorilo... Međutim, niko nije čuo da je u meni sve eksplodiralo...

Od raseljenja Srba pod Vladikom Čarnojevićem 1690. nema većeg raseljenja srpskog naroda od Kosova i Metohije i Severne Albanije, današnje jugozapadne Crne Gore. Vladika je sa sobom odveo oko 35.000 familija, ili oko 200.000 vojno sposobnih ljudi. Od tada trpi Kosovska dolina, mada još uvek većinski pravoslavna, cirka 51%, još veće zulume od turskih hordi, tatarskih i arbanskih kacanika, zulumčara i drugih.

Za one koji ne znaju, Turci su sami doveli Arbanase iz podkavkazja, i zvali ih Arbanisama da bi ih razlikovali od drugih sluga, dali su im da sve što uzmu od Srba sebi upišu u fermane i da se zovu agama, begovima, čurčijama, itd da bi provodili zulum i namet nad Srbima. I sve su to radili za račun Porte, hoću reći velikog Paše ili Vezira.

Po receptu Turaka, da su Srbi bili toliko složni i da su zaista smatrali Kosovo svojim, ko bi sad zaustavio 500.000 Srba da uđu u Kosovo pod izgovorom da se svetinje krnave, pod vođstvom 50.000 specijalaca sa svim mogućim oružijem, i 100.000 vojnika srpske vojske pod istim izgovorom... Da vidi da li bi NATO opet bombardovo.. sta? Ko? Gdje?

Kao kad je Hrvatska otela svoje teritorije, pa treba i Srbija da svoje dobije nazad, bez obzira šta Amerikanci misli, jer sila boga ne pita to smo se naučili još davno. Hrvatska je mobilisala preko 200 000 vojnika ZNG, domobrana i policije i stranih policajaca, instruktora, sve zajedno 270.000 naoružanih lica, protiv 35.000 vojnika srpske Krajine koji su imali obuku najviše šest meseci.

I šta su Srbi naučili iz tog primjera? Ništa! I da je da sila je sila i opet sila! Srbi čekaju da ih podrže Francuzi, ko onda 2018 (malo kasno) ili Rusi ko onda 2014, i (Kralj Ruski Nikola I ih je spaso mrtve) jesto da se oslone na svoju snagu i snagu naroda i i krenu napred, i da svojom snagom oslobode Srbiju, i tako su krenuli sa voljom i sa Bogom i oslobodili ne samo Srbiju nego i Hrvatsku i Bosnu i Sloveniju.

Srbi su imali 5 godina da se utvrde, da naprave Knin neuništiv i neprisupačan, ali Srbi ko Srbi, više vole da piju vino i da se spoređuju ko je jači i ko kome kvači.

Al ko smo mi da sad kritikujemo Srbe za izdaju, i ko smo mi da im kažemo, mogli ste izdržati? Mi ne bi ni u kom slučaju ostali tamo živit sa Hrvatima, jel tako? Ja ne bih, a ne bi ni moju ćeri njima ostavio. Znači, mi smo već krenuli i prije nego je zapalilo, tu su Hrvati u pravu, nismo mi kukavice, niti se mi bojasmo Hrvata, nego tako je bilo rečeno i zato je bilo tako, lutko moja...

Eto mi poslije 300 godima kako dođosmo ovdje sa Vladikom Čarnojevićem IV, opet se se vraćemo našimi za Srbiju, na svetu zemlju Kneza našega Đurđa. Nek Nam je Bog sveti milostiv, nismo nikome sluge... opet..

I šta bih sad rekao, vraćamo se se svomu sudu, Turci nas sude i vešaju, Samo Princip zna sta je princip, za slobodu nema kompromisa, ili sloboda ili smrt!

Moto je junaka Mlade Bosne!
Idi na stranu - |listaj dalje|