fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ilijas - 91955 - 28.12.2014 : Boris Sirob Srbija - best (5)

Bioča 28.12.1992.


Podsjećanja radi, o ovom napadu ima više članaka od strane ljudi koji su sudjelovali u ovom događaju. Ja sam napisao neke za koje sam čuo:: "Hoćemo li uspjeti pobjećI?" I "Povila se povila..."

Napad na Bioču 28. 12. '92. godine počeo je u 6 časova i 20 minuta, samo 10 minuta prije nego je trebala da krene naša akcija na Žuči, kojom je bilo planirano vraćanje kote 850, a do koje nije došlo.

Naime, ovoga dana je poginulo ukupno 14. osoba, od toga i jedna djevojčica, o cemu na ovom portalu ima i video zapis. Nisam više siguran, ali mi se čini da su poginule još dvije žene, a sve ostalo su bili pripadnici VRS.

Jedan od razloga za ovoliki veliki broj poginulih jeste I to što su sve interventne jedinice iz Ilijaša bile na Žuči, kao i veći broj pripadnika jedinice koja je držala položaj na mjestu gdje je 7. muslimanska brigada sa još nekim manjim jedinicama izvršila proboj linije 4. pješadiskog bataljona.

Zbog jako loših vremenski uslova i povlačenja jedinica sa Žuči, kao i preusmjeravanja artiljerije i oklopni srestava, tog dana, nasa kontra-akcija je krenula tek oko 12 časova, i trajala je negdje do 16:30 kada je vraćen i posljednji rov na našem položaju.

Koliko znam 7. muslimanska brigada je pretrpjela stravične gubitke toga dana.

U ovoj akciji između ostalih je pored svoje kuće poginuo i Nikola Mičić, prvoborac u dva rata!

Neka im je vječna slava!

Boris
Idi na stranu - |listaj dalje|