fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

moje_price - 91798 - 11.12.2014 : Zeljko Tomic Sokolac - best (22)

Kako postati čovjek?


Naš narod kaže da postaneš čovjek tek onda kada odslužiš vojsku, napraviš kuću i pronađeš ženu za sebe...

Što se tiče vojske, nju sam služio dva puta. Naravno, ovo je tačno samo ako u vojsku računamo i onu armija poltrona, koji su za zvjezdice na ramenima češali onu stvar jednom Hrvatu koji sada u paklu traži jednu svoju nogu. Na "popravni iz vojske" sam išao kod Ratka Mladića. Nije da se nisam trudio, ali mi se sve čini da sam mogao mnogo bolje. U suštini, bio sam jako nedisciplinovan vojnik, pa mi se sve čini da vojsku još uvijek nisam odslužio.

Kuću nikada nisam napravio! Počeo sam jednu na Sokocu, došao do prve ploče i tu stao jer mi se nije sviđao komšiluk! Umjesto toga, kupio sam stan u Sarajevu. Nakon rata se preselih u nešto manji u Beogradu, a deset godina kasnije postadoh vlasnik jednog još manjeg, ovaj put u Americi. Ipak, istine radi, moram da naglasim da kuću još uvijek nisam napravio.

Što se žena tiče, kod matičara sam bio dvaput. Isto toliko puta sam bio i kod advokata! Prva je umrla, Bog da joj dušu prosti, a druga - za mene je i ona mrtva.

Drugim riječima, sve su prilike da još uvijek nisam ispunio ni jedan od ona tri uslova da postanem čovjek: niti sam vojsku valjano odslužio, niti kuću do kraja završio, niti ženu za sebe našao...

Jutros sam rezgovarao sa rodicom sa Pala. Ona mi reče da je čula da sam se oženio. Nisam joj odgovorio, samo se kiselo nasmijah. Bješe mi nekako krivo što to narod zna bolje od mene. Kako to da ovakve stvari ja uvijek poslednji saznam? Ipak, zbog toga se ne nerviram, ne rekoh joj čak ni da narod laže. Ma, neka ga neka laže, to mu je i posao! Eh, da još samo hoće slagati da sam i kuću napravio, kao i vojsku odslužio, pa da i ja već jednom postanem čovjek!
Idi na stranu - |listaj dalje|