fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_buducnost - 91781 - 10.12.2014 : NLO Gojino Brdo - best (2)

RE: Došlo vrijeme da spaljujemo iluzije


Republika Srpska koju danas Srbi imaju je naša duševna hrana, a muslimanima diže pritisak. Ima li bar neki musliman da voli Republiku Srpsku? Nema! Ima li neki Srbin da ne voli Republiku Srpsku? Nema! Da li vi možete išta da uradite da je ukinete? Ne možete!

Kukanje je odlika onih koji su izgubili. Da ne bude dobro nama? A šta nama u BiH fali? Imamo državu u državi, zaštićeni smo kao beli medvedi. Dodik uživa i podjebava, a Haris Silajdžić se dere na mikrofon i ne može da sakrije svoju nervozu zbog postojanja Republike Srpske. Proglasili ili ne proglasili, vi ste Republiku Srpsku zauvek izgubili. Onog trenutka kad je ona stvorena, dobila svoje ime, kada je dobila predsednika, premijera, Vladu, skupštinu, glavni grad, grb, amblem, himnu (sve što ima neka država), i danas kad ima svoju policiju, poštu, resurse, školstvo, drugačiju teritorijalnu podelu...

Šta mi više imamo da pričamo sa vama? Ako se vaša bošnjačka politika zasniva samo na nadanju da će to da se ukine, onda bolje da se odmah ubijete! Eto, to vam je moj besplatan savet.

Nezavisnost skoro da nije ni potrebna, jer entitet totalno drugačije funkcioniše od Federacije. Republika Srpska je tako-reći nezavisna, jer Srbi u njoj ne zavise od vas u brojnim stvarima, donose svoje zakone, uče školu i fakultet na ćirilici, ne slušaju Federalnu televiziju, mašu slobodno srpskim barjacima, imaju sprecijalne odnose sa Srbijom i u Srbiji nisu strani državljani za razliku od BiH muslimana i Hrvata. Toliku nezavisnost unutar jedne države nema niko u svijetu, poput Srba u Bosni.

E sada, da li je bilo zločina nad Bošnjacima? Jeste! To će priznati svako ko realno razmišlja. Međutim, bilo ih je isto toliko, možda čak i više, sa muslimanske strane! Žao mi je, ali takvo nešto neće pomoći da se Republika Srpska ukine ili oslabi. Ako su Republiku Srpsku priznale sve države sveta kao trajnu kategoriju unutar BiH, ona će to i ostati, jer je garant mira. Njen nestanak dovodi do nestanka garanta mira i novih ratova. To niko ne želi, ili možda ne...?

Činjenica je da sa vaše strane ima dosta paradoksa. Npr. priča kako u BiH ne postoje Srbi i Hrvati već samo Bosanci sa tri vere je vređanje identiteta i običaja, kako srpskog tako i hrvatskog. Ili još je strašnija priča da je Bosna za muslimane a Srbija i Hrvatska za Srbe i Hrvate. Ovu ekstemnu politiku koje se pridržava jedan broj muslimana, direktno ili prikriveno. Ovakva politika slabi BiH. A vrhunac svega je da BH Hrvatima i Srbima negiraju identitet oni koji su od njih nastali promenom vere...

Da Republika Srpaka nije stvorena u ratu, bilo bi je potrebno stvoriti u miru. Ne može BiH, niti će ikad biti unitarna! Tri naroda, tri vere, tri običaja, tri mentaliteta, ne mogu skupa i nikad neće moći. Jedins pravedna sudbina BiH je da se sastoji iz tri dela: srpskog, muslimanskog i hrvatskog. Ako to muslimani ne prihvate, samo će ubrzati njen raspad.

Što se mene tiče, ovakva Republika Srpska kakva postoji danas, je nešto jedinstveno i najbolje što su Srbi dobili u zadnje vrijeme, tako da nezavisnot skoro da nije ni potrebna, jer nam je ovo sasvim dovoljno.

U svakom slučaju, Velike sile neće dati da se Republika Srpska ukine jer nikom ne treba lojava turska džamahirija u sred hrišćanske Evrope.
Idi na stranu - |listaj dalje|