fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_danas - 91767 - 09.12.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (5)

RE: Došlo vrijeme da spaljujete iluzije


Hazime Orloviću,

Potpuno se slažem sa tobom da su nasilne metode u Bosni sporne! Nasilna islamizacija je poremetila međuljudske odnose u Bosni. Bosanski političari i to negiraju, govoreći da su samovoljno prelazili na Islam, da bi spasili porodice od zuluma. Ali ipak, i to znači, Islam je došao silom. Turci nisu mijenjali govor na tim prostorima, zadržavši srpski kao jedini jezik, ali su ga muslimani vjekovima, malo po malo mijenjali, tako da se na kaldrmama Bosne osjećalo, ko je raja, a ko vlast.

Od dolaska Turaka, pa do danas, stalno se silom rješavaju problemi na tim prostorima. Prvi put svi narodi dobijaju jednakost u Kraljevini Srba Hrvata i Slovenaca. To su uistinu nacije koje su tada živile na tim prostorima. Sve ove nove nacije su nastale cijepanjem srpskog naroda kroz postojanje SFRJ.

U stranim knjigama piše, da su nekada davno na ovim našim prostorima živili su Belo-srbi, koji su primili hrišćanstvo u 7. vijeku, a ne Sloveni kako vi to danas tumačite.

Neću ti prepričavati istoriju jer vi i tako i tako imate svoju para-istoriju koju vam ni sami Alah ne bi mogao danas promjeniti.

Zahvaljujući slabo obrazovanom narodu iz FBiH koji kad vidi da je nešto srpsko neće ni pokušati da pročita, političari su ih dobro uputili, oni u napred kažu to je laž. Mogu da pročitaju strane knjige istorije, radi uporedbe sa svojim saznanjima, ali ne žele ni to. Ipak je lakše vjerovati svome, nego mučiti se i pročitati pravu istinu. Vaši današnji političari to koriste i kreiraju istoriju po svojoj mjeri. Nek im to služi načast!

Pogrdni nazivi za Republiku Srpsku i ne intrigiraju srpski narod jer i oni imaju svoje nazive za FBiH od kojih je Pederacija jedan od ljepših naziva.

Činjenica je da niko iz Srpske, pa makar se on zvao Sejdo ne bi pokušao ukinuti taj entitet, ali prenijeti nadležnosti na BiH i ostaviti Srpsku kao praznu olupinu bi svakao pokušali da odrade.

Sada da te pitam, jesu li političari i narod iz FBiH zaslužili da im Srpska prepusti svoje nadležnosti koje su garancija opstanlka srpskog naroda na tim prostorima? Da li je tebi jasno, ako bi se prenijele sve te nadležnosti na BiH, da bi srpski narod masovno iselio iz BiH, kao što je to uradio u februaru i martu 1996. godine. Tvojim političarima je to potpuno jasno i iz tog razloga se pokušava uzeti nadležnost od Srpske.

Da li to želite?

Ako vam je jasno da bi se to desilo, zašto toliko potencirate na tome? Zašto ne ostvite ovaj status, a okrenete se ekonomskom oporavku zemlje? Radi napetosti i pritiska iz FBIH na Republiku Srpsku, strani investitori nemaju hrabrosti da ulože novac koji bi ekonomski oporavio BiH. To je glavni problem za tu nestabilnu državu!

Pošto ukidanje RS vodi u novi rat, a vi bi pravno bili agresori nad srpskim narodom u BIH, od te ideje se odustalo i krenulo sa planom oduzeti snagu entitetima.

Što se tiče trgovine mrtvima, na tome su najviše profitirali političari iz Federacije. Svaka izborna kampanja im je sa ratnom zastavom pa i onih partija koje sebe prestavljaju multietničkim strankama. Postali su bogatiji i moćniji više nego što je sam sultan svojevremeno bio. Primjera radi, pogledaj one "majke Srebrenice"! Vozaju džipove, sjede u Njujorku u UN-u i drže govore! Slušaju ih svo presjednici svijeta, kako su Bože one pametne! Ha ha haaa...

Sve to neko mora da plati, a šta ti misliš ko? Ako misliš da to plaća Izetbegović, Lagumđija, Komšić i ostali političari FBiH iz svog džepa, onda se grdno varaš!

Najviše si me iznenadio u tvom tekstu sa ovim odlomkom u kojem kažeš da ja zamjeram Hrvatima i muslimanima što su se udruživali sa okupatorima protiv srpskog naroda! Ne mogu da vjerujem da si toliki plitak sa razmišljanjem i da porediš okupatore koji su uz pomoć domaćih izdajnika ugnjetavali srpski narod na njihovim ognjištima, sa jednom Rusijom!

Da li ti to pokušavaš uporediti Turke i Austro-ugare sa Rusima?

Rusija nikada nije napala našu zemlju, nikada nas nije bombardovala i nikada nije postavljala pravila po kojima morama raditi! U svim ratovima protiv okupatora, Rusija je bila naš saveznik! Kod vas je problem Rusija jer je pretežno pravoslavna zemlja. Pošto ste vi u pravoslavlju vidili svoje neprijatelje, vam su i Rumuni i Bugari, i Grci i svi drugi pravoslavni mrski kao i Rusi!

Što se tiče tenkova, ja lično ne podržavam ni domaće tenkove, a kamo li strane u našoj zemlji. Nama nije potrebna armija! Biti okruženi zemljama članicama NATO-a, ja ne vidim iz kog razloga nam je potrbna vojska. Da li možda imamo namjeru da se odupiremo NATO-u ili ne daj Bože da ga napadnemo!

Mislim da nam je policija sa dobrom opremom sasvim dovoljna da što duže vodimo nove građanske ratove, pa je vojska samo jedno nepotrebno trošenje novca i obavljanje tuđih prljavih poslova po svijetu. Ako će nas NATO napasti onda je bolje da nemamo armiju jer neće imati razloga da nas bombarduju kao što su to uradili zadnji puta za "vaše potrebe".

Ti kažeš:

 • "Bosanski muslimani do juče nisu imali ni naciju, o nacionalnim institucijama da ne govorimo, a države ni danas nemaju. I Srbi i Hrvati imaju sve to već više vjekova. Pa ko je tu najveći nacionalista?"

  Ako iole razmisliš svojm glavom o ovome gore što si napisao, odgovor ti se sam nameće, koji ste vi narod!

  Reci ti meni, ko je veći nacionalista od onih koji tek prave naciju? Da li smo mi nacionaliste što to pitanje riješili kad i svi ostali narodi u Evropi i ne dozvoljavamo da od naše zemlje i našeg jezika pravite svoju državi tj. jezik? Vi pravite lakrdiju od svog porijekla!

  Danas muslimani na prostorima bivše Jugoslavije promovišu Bošnjačku naciju i jezik, i time žele da kažu da su oni pravi vlasnici Bosne. Srpski jezik je potpuno iskvaren u hrvatsku varijantu sa ubačenim nepotrebnim slovom "H" gdje god je to bilo moguće i puno Turcizama. Mislim da nema potrebe ni dokazivati da postoji bosanski jezik jer je to svima jasno! Još samo treba da se složimo da bude po vašoj volji, jedna glava, jedan galas i Srbi mogu slobodno da se spakuju u lijepu materinu!

  Srbi su živjeli u jednoj zemlji, za koju su dali veliki broj ljudskih životač što kroz borbu, što kroz zločine okupatora i njihovih saveznika počinjene nad njima. Zbog toga su željeli da održe tu zemlju u kojoj su imali svoje snagu da se odupru okupatoru i sigurno utočišteć. Titova ideologija stvaranja novih nacija na uštrb Srba, razbija jedinstvo srpskog naroda i samim time daje šansu novim nacijama za stvaranje svojih država. Vi ste u tome vidjeli svoju šansu i razbuktali nacionalistički pokret na tim prostorima. Apsurdno je to što se kunete u Titovu BiH, a ne priznajete i razbili ste Jugoslaviju koju je on gradio! Srbi su pravno i moralno polagali pravo da nakon cijepanja Jugoslavije, za koju su dali preko dva miliona života, od te zemlje stvore svoju veliku državu. Upravo onakvu državu kakvu je kralj Aleksandar trebao da napravi. Međutim, danas im to Svijet nije dozvolio. Ali to neće moći da zabrani sutra ili prekosutra, jer Zapad uveliko podržava veliko-albanski nacionalizam! To samo pokazuje da Zapad želi da razvije nove krvave ratove na Balkanu! Pitanje je vremena kada će početi, a onda kom opanci, kom obojci!

  Na veliku žalost, zbog naše nesloge tu se ništa ne pitamo! Velike sile će da odluče kad će to da krene, a mi kao i uvijek ćemo da uzmemo puške i da se međusobno ubijamo!
 • Idi na stranu - |listaj dalje|