fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prepiska - 91683 - 30.11.2014 : Filip Lazarov Hrasnica - best (3)

Povez za oči


Brate Tomiću!

Evo ja ću opet sa mojim glupim komentarima zbog kojih ću sigurno doživjeti kritike, ali šta se tu može, jače je od mene!

Ja samo zapeo za Ozrence i pitam se ko je njima dao povez za oči prije nego su ih mudžahedini sasjekli sabljama i motornim pilama. Zvuči kao fazon iz nadrealista: "Čekaj bre da mu stavim povez na oči, da ne vidi da mu sečem glavu!"

Pitam se zašto se o tome više ništa ne piše?

A sada nazad u Srebrenicu! Nekakvi bjelosvjetski eksperti kažu da su našli nekih 500 poveza za oči i to je kao nekakav dokaz da su ljudi streljani. U ime i Boga i Alaha (pišem ime sa velikim slovom da se ne bi Srbi islamske vjeroispovesti našli uvređeni) kad su u toj našoj histeriji brinulo za poveze za oči? Hajde ti mi to objasni, Tomiću? Jesu li Austrougari prije strijeljanja vezali oči onim seljacima u Mačvi, građanima u Šabcu? Jesu li Njemci vezali oči radnicima iz Kraljeva prije streljanja? Jesu li Njemci vezali oči učenicima iz gimnazije u Kragujevcu, njih 6000??? Ja, ipak, smatram da su Nijemci nekakva civilizacija.

E sada, ovi eksperti iz Evrope koji ližu zadnjicu Nijemcima i Austrougarima tvrde da su Srbi bili tako uslužni da su oni prije nego su ponudili muslimanima iz Srebrenice Coca-Colu ili Fantu (po izboru)da: "Hoš da ti povežem oči da ne viš kako te ubijam? Ili da te koljem pa ti biraj?"

Da nije žalosno bilo bi smješno, ne rugam se ni jednoj žrtvi, i sam sam bio korak do smrti, al sam se ipak spasao. Drugim riječima, znam osećaj kad ti nož stoji ispod vrata, ali ne može niko da me bez potrebe zeza, niko me nikada nije pitao hoću li da mi se stavi povez za oči, još mi je onaj rekao: "Gledaj majku ti jebem četničku dok te koljem!" A nije reko: "Sad ćemo ti staviti povez na oči, ne boj se neće te ništa boljeti, samo ti zažmiri a ja ću ti samo ovdje oko vrata napraviti jedan prorez, biće malo krvi ali to je normalno..."

Drugim riječima, više je nego očigledno da je ova priča o povezima za oči nastala u glavi nekog od holivudskih režisera.

E sada opet ona "U" Srebrenici, ovaj put o Srbima, ljudima, 8000 poveza ne bi ni pletara u Kikindi uspela da napravi za osam dana, a kamo li još za posebne namijene i porukama na arapskom: "Alahu ekber, Alah the grate, Alah 50 aniversity, Air Dubai, osv...

Da li ima bar neko na ovom svijetu ko može da ovo proguta kao argument na nekom, k'o fol suđenju za tzv. ratne zločine?

A to što je NATO sa svojih 17 "najnaprednijih" zemalja u Evropi bombardovo zemlju koja je za najmanje 10 godina odjednom (skromno) odložila pad Beča, i još za 100 godina odložila pad Beča i Pešte, (i Zagreba i Karlovca, ) skromno, i opet zaustavila Austrougare i Nijemce u Prvom, a odmah potom i u Drugom svjetskom ratu, ne izlazeći iz svojih granica, ulažući svoj opstanak da se spase "bratske" narode Hrvate i Slovence, gutajući tu zmiju koja će im poslije doći glave...

Opet Srbi po nekoj ideji bratstva i jedinstva staju iza Tita i komunista i opet se žrtvuju, ne znajući ni sami zašto. Kao što nisu ni znali 5. oktobra kad je takozvana diktatura Miloševića postala demokratija ( Džindžijada. I opet se vrti ringišpiel.)

Možda se neko pita kakve to ima veze sa povezima za oči? Ima prijatelju ima i te kako! Hoćeš da ti pričam o ovim mrtvima ili o onim živima?

Oni mrtvi, prijatelju moj, oni su molili da im se stave povezi za oči da ne vide kad ih se kolje, molili i ne dobili. A ovi živi, sami su sebi stavili poveze na oči da ne vide šta se dešava, sami su sebi zavezali oči, zive oči, da ne vide šta im se sprema, šta ih čeka prijatelju moj, pa da posle mogu reći: "Ja nisam ništa vidio, očiju mi mojih!"

Ukoliko neko ima neki komentar, slobodno se javi Filipu, neka ti je svaka reč zlatna, svako ime i prezime koje mi nađeš neka je meni na duši. Ako ga ti meni na dušu stavljaš ja tebi neću, neka ti Bog i Alah oproste, ali ja neću.

Filip, Švedska 2014-11-30
Idi na stranu - |listaj dalje|