fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 91501 - 29.10.2014 : Neba Bak Srbija - best (6)

Pomoć komandiru Buci


Evo me da se ponovo javim na zahtjev gos. Željka, koji reče da iznesem malo više informacija o komandiru Buci.

Njegovo pravo ime je Predrag Đekanović zvani Beli ili Buca. Mi smo ga zvali komandir Buce. Rođen je 1972. godine u Vitezu, a 91. odlazi na ratište u Hrvatskoj, direktno iz vojske, martovska klasa iz Požarevca, gde provodi ceo vojni rok sve do početka rata u Bosni.

Buca mi je 92. godine bio komandir Interventnog voda u Vogošći. Ranjen na Hotonju ili Zoranovu, kako je nazvana lokacija na Hotonju. Leva ruka tj. šaka mu je bila ranjena. Kasnije je bio ranjen od detonacije na Malom Jasenu gde je i izranjavan po telu, i ponovno po istoj ruci koja mu je bila iskidana. Zatim je bio ranjen na Nišićima, gde je sa par momaka ostao u okruženju, kada su ih Hrvati saterali sa Zvezde.

Nakon raspada jedinice Vogošćanskog interventnog voda, o čemu sam većpisao, prebačen je u Ilijaški jurišni odred, drugu četa iz Semizovca, u kojem smo kasnije i 95. godine bili zajedno pod komandom komandira Simketa.

Ranjavan je još nekoliko puta, a za poslednje ranjavanje za koje znam je bilo na Otesu. Sve u svemu nikad se nije ustezao i uvek je bio prvi, uzdignute glave hodao i bez i malo straha jurišao na neprijatelja. Malo je takvih ljudi, a dosta sam ih upoznao, i zbog toga nema reči kojima bih opisao njegovo junaštvo.

Siguran sam da ga mnogi poznaju, pa i oni neka kažu šta misle o njemu. Pouzdano znam da se i Pravi lično poznaje sa Bucom.

Buca je razveden i ima troje dece, koje ostali sa njim posle razvoda. Živi povučeno, nema nikakvih primanja i nalazi se na hirurgiji odeljenja traumatologija u bolnici u Banjaluci.

Eto toliko o mom viđenju komandira Buce. Nadam se da će iz ove moje priče proizaći nešto dobro i da će se izroditi neka akcija pomoći, pa bilo kog vida. U svakom slučaju hvala svima na razumevanju i na budućoj pomoći. Svako dobro i veliki pozdrav svima!
Idi na stranu - |listaj dalje|