fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 91419 - 15.10.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (7)

Pomoć generalu Josipoviću


U jednom od postova pročitao sam da se neki koji prate ovu stranicu raspituju za zdravlje generala Josipovića. Mora da kažem da na taj post nisam odogovorio jer je Željko u to vrijeme bio kod generala u posjeti i donio mu novčanu pomoć koju mu je poslao Nenad Grujić iz Beograda. Kako je Željko tada naveo da će detaljnije pisati o tom susretu kada se vrati kući, ja se nisam oglašavao po ovom pitanju, očekujući svježe vijesti sa lica mjesta.

Pošto prođe dosta vrmena od tad a ne dobismo nikakav tekst, odlučio sam da napišem ono što trenutno znam o generalu. General je nakon teške životne krize, koju su mu dodatno otežale finasijske teškoće, konaćno uspio da se otrgne od opake bolesti. Daleko od toga da je opasnost prošla, ali trenutna situacija je manje zabrinjavajuća, nego onog trenutka kada se saznalo za njegovo zdravstveno stanje. Zahvaljujući Mineru koji je finansijski najviše pomogao i dalje pomaže a da ne objavljuje svoju pomoć i njegovom blagovremenom javljanju o generalovom zdravstvenom stanju, oglasio sam se na ovom sajtu sa zahtjevom da se novčano pomogne. Tada su se javili Milan iz Podgorice i Nenad Grujić sa novčanom pomoći. General je dobio i pomoć od svojih ratnih drugova iz Višegrada, koji su obilazili od kuće do kuće i sakupljali novčane priloge za svog komandanta. Koliko je general dobio novca od te akcije ja ne znam, a neželim ni da ga pitam pa ne mogu ni da objaviti visinu te pomoći.

Uglavnom, bio je to poslednji trenutak da se general počne liječiti i u tome smo mu uspjeli pomoći. Pošto je general već jednom bio operisan od ove opake bolesti, ona se vratila i ponovno otvaranje bi bio i njegov kraj. Na osnovu toga on je počeo da se lijeći na prirodnim melemima i petroleom. Situacija iz dana u dan je bila sve bolja i general se uspio izvući iz zdravstvene krize. Za to su mu bili potrebni novci koje je dobio zahvaljujući ovom sajtu i dobrim ljudima poput Minera, Milana i Nenada, koji su nesebično priskočili u pomoć sa pozamašnim novčanim prilozima.

Danas je general puno bolje i ovom priliko želim da se zahvalim ljudima, posebno u Istočnom Sarajevu i Bijeljini, koji su obećali organizovati akciju prikupljanja novčanih priloga a ništa po tom pitanju nisu uradili. Najviše sam očekivao od vogošćanskog političara koji je lažno obećavao da će završiti penziju za generala i poslati novčanu pomoć za njegovo liječenje. Na veliku žalost osim lažnih obečanja ništa nije urađeno.

Iako su obećavali Košarac Staša, Pantelija Čuriguz i još neki visoko rangirani ljudi da će učiniti sve da general dobije svoju zasluženu penziju i zdravstveno osiguranje od toga ni do dan danas ništa nema. General još uvjek nema nikakvu podršku od države!

Hvala im na tom neljudskom odnosu prema oficiru kakav je bio general Josipović!
Idi na stranu - |listaj dalje|