fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

hrasnica - 91261 - 29.09.2014 : Hrasnica11 Hrasnica - best (3)

O ratu u Hrasnici


Šta je Fikret Prevljak radio po pitanju šverca, ja to ne znam niti me zanima.

Kada je riječ o borbi u Vojkovićima, a bilo je to 4. avgusta 1992. godine, ja sam upravljao lijevim krilom. Igrom slučja sam u tom dijelu bio najmlađi, a samo jedan dečko u cijeloj jedinici je bio mlađi od mene. Ipak, imao sam dovoljno godina da znam zašto ratujem. Ipak, mogu reći da nisam nikada zamrzio nikoga pa ni Srbe. Ratovao sam ne iz mržnje nego radi odbrane Bosanaca.

Tom prilikom mi je jedan veliki čovjek, čije ime ne bih ovdje spominjao, umro na rukama. Fikret me je dočekao na nekom putu i pomogao iznijeti mrtvog saborca. Vidno umoran i iscrpljen, nisam imao hrabrosti pitati kakvo je stanje kod njih a moglo se po njihovim licima vidjeti da imaju mrtvih.

Treba pogledati njihov dnevnik od 04. 08. bilo koje godine pa vidi za koliko svojih mrtvih služe parastos. Ne ponosim se, niti slavim bilo čiju smrt, samo želim reći da nije istina što ovaj mamlaz ovdje piše.

Takođe želim napomenuti da sam lično čuo preko radio veze kada je neko pitao da li je sve spremno. Fikret (hadžija) je odgovorio da jeste i dodao jako lijepu riječ kojom se ponosi svaki čovjek a posebno Bosnjak jer ga vodi čovjek koji nije nacionalno opterećen nego istinski patriota.

Svakoo dobro želim tebi čitaoče!
Idi na stranu - |listaj dalje|