fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

reljevo - 91237 - 26.09.2014 : Stari Blizo - best (4)

Obnova crkve u Reljevu


Obavjest na ovoj stranici o renoviranju crkve u sarajevskom naselju Reljevo i prikupljanje novčanih srestava za potrebe njenog renoviranja, vratilo me je u vrijeme kraja sedamdesetih ili početka osamdesetih godina prošlog vijeka.

Ovo vrijeme navodim jer se ne mogu sjetiti tačnog datuma, kada je vršeno renoviranje ove crkve u Reljevu. Vjerovatno će me neko ispraviti u datumu, ako kažem da je tadašnju obnovu vanjske fasade i još nekih dodatnih radova oko i unutar crkve, obavljao jedan preduzetnik iz Vogošće, odnosno iz Semizovca.

Sjećam se da je u toku izvođenja radova dolazio kod mene s molbom da mu pomognem kako bi mu neko u preduzeću izradio "kalup" ili "okvir-ram" za dogradnju pojedinih obilježja i značenja, koja bi se ugradila na fasadi crkve. Izišao sam mu u susret.

Da je potrebno novčanih sredstava za obnovu crkve, sigurno da je potrebno, ali nikako da ta srestva idu na račun privatnog lica. Pogotovo ako crkva u Reljevu ima svoj vlastiti ŽR, o kome govori Somi Lutalica. U potpunosti ga podržavam u tome.

Možda se učesnici ove stranice neće složiti samnom, ali evo zašto je to tako:

U poslednje vrijeme, a naročito poslije katastrofalnih poplava u djelovima Bosne i Srbije, jedan dio dosjetljivih, pokušavaju da bilo po kom osnovu dođu do "lake love", pa se služe svim i svačim. Sada slušam mnoge koji pitaju za srestva koja su donirana građanima Republike Srpske i Federacije, na bilo koji način. Ali slušam i žalopojke. Bez trunke laži, učestvovao sam sa donacijama dva puta, iz Bosne u kome sam živio i iz mjesta u kome sada živim. Iz Bosne sam donaciju za kupovinu najpotrebnijih stvari odredio za Doboj, jer sam gledao jedan privatni video snimak koga je napravio čovjek sa svoga balkona.

Odavde sam učestvovao sa kompletnom poredicom (5) članova. Gdje su stigle te i donacije drugih, to ja ne znam.

Nije isključena mogućnost da se i na ovaj način dođe do novčanih sredstava, eura i dolara, ili KM na ime bogomolje, crkve u Reljevu. Ne želim nikoga da vrijeđam, ali ovo je moje mišljenje i ja ne želim da ovo bude odvraćanje onih koji hoće i žele pružiti pomoć.

Moje mišljenje je moje, i ne mora niko da ga prihvati.
Idi na stranu - |listaj dalje|