fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

pofalici - 91219 - 24.09.2014 : Miki - best (6)

Zločini u Pofalićima


Ovaj komentar je u vezi snimka u kome se spominje masakr u Pofalićima, gdje priča Pikulić iz Bijeljine a živio je u Pofalićima.

On tamo kaže da je živio fino i nije bio ni u jednoj stranci, da nije imao oružje i tako dalje.... Kada je tako odakle mu članska kartica na njegovo ime u njegovoj kuci od SDS stranke i Papovka? Kada je toliko pošten znaju to vaši dobro! Pa kakvi su ono spiskovi što su nađenu u štabu SDS-a u Mjesnoj zajednici? Ko, sta i gdje sve planski pa kakva su ono vjesala kod doktorove kuci iza brda gdje se ide ka Humu i kakve su ono kame i tako te neke stvari... Za sve ovo imaju dokazi koji su vam ostali jer se niste nadali da ćete morati bježati.

Ovaj sto priča za roditelje svoje što su ostali u Pofalicima od Pikulića oni su ubijeni, njegova majka je bila toliko drska žena i kada smo dolazili na pretres kuće, a mi smo tada obavljali svoje i našli u sinovoj kući oružije a u njenoj kući nismo našli ništa. Posto su kuće u jednom dvorištu, poslije kada su izbjeglice dolazile naseljavale se po kućama gdje je bilo prazno. Ona im nije dala da se useljavaju u njenu kucu i sinovi vjerovatno je neko ih odveo i pobio mozda radi toga da uđu izbjeglice.

Što se tice mene ja sam se borio za ovu svoju drzavu volim je prvo borio sam se za opstanak svog naroda svoje porodice dva puta sam ranjavan i slobodno živim.

Zločini u PofalićimaMiki,

za ovaj tvoj tekst baš i nije potreban komentar, dovoljno je da ga i sam još jednom pročitaš pa ćeš neke stvari shvatiti.

Da si ovo napisao prije 20 i kusur godina, dok si još bio u ratu, ja ti mnogo ne bih zamjerio jer bih shvatio da si zadojen neprijateljskom propagandom. Međutim, ti i nakon 23 godine još uvjek pominješ neke "Štabove SDS-a", koji je kao i tvoja SDA bila legalna i zakonita stranka. Za tebe je neko "zločinac" zbog toga što je član iste, dok u isto vrijeme sebe, koji si pripadaš suprotnom taboru, smatraš "legalnim" i "poštenim" članom države za koju si se borio.

Alal ti vjera junače kad si tako pametan!
Idi na stranu - |listaj dalje|