fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 90923 - 22.07.2014 : Zeljko Tomic Sokolac - best (26)

Nenad Grujić i Ognjen Dragić


Kada sam prije par mjeseci predložio Nenadu Grujiću da novac koji mi je par godina ranije dao za eshumacije poginulih boraca VRS preusmjerimo za pomoć general Josipoviću, on se bez imalo dileme sa tim složio. Ja sam ga potom zamolio da sa mnom krene u Suboticu, gdje bismo se susreli sa Generalom i zajednički mu uručili taj novac, on je samo odmahnuo glavom i rekao:

 • "Nemoj mene da mešaš u to! Ja sam samo jedan običan čovek koji nije dostojan da sedi sa takvim junakom kao što je general Josipović. On je čovjek ratnik, a ja rata nisam ni video!"

  Uprkos tome što ga još uvijek dovoljno ne poznajem, za Nenada Grujića bih mogao reći mnogo toga, samo ne to da je običan čovjek. Po svojim političkim stavovima, kao i onoj običnoj životnoj logici, svaki put kada ga sretnem iznenadim se što je toliko blizak meni i mojim istomišljenicima na ovom forumu. Ipak, ono što ga najviše izdvaja u svoj ovoj priči jeste činjenica da voli da čini dobro ljudima, ne zbog toga što ima previše već zbog toga što ima veliko srce. Interesantno je i to što svaki put, kada govori o svojoj donaciji kaže "moja žena i ja smo odlučili... "

  Što se Ognjena Dragića tiče, o njemu sam već više puta pisao na ovoj stranici. U ratu bješe dječak, ali je nakon njega za našu zajedničku stvar učinio jako puno. Zbog toga sam odlučio da dio novca koji zarađuje ova stranica preusmjerim u donaciju generalu Josipoviću kao njegov lični prilog.

  Ovom prilikom se, u ime svih posjetilaca ove stranice, zahvaljujem donatorima na ovom velikom djelu, i mogu samo reći da je moj lični utisak da smo i ovom prilikom uradili pravu stvar.

  U znak zahvalnosti za ovo humano djelo, molim vas da korištenjem opcije "ocjenite članak" iskažete zahvalnost ovoj dvojici naših vjernih saradnika za sve ono što su do sada učinili za "našu stvar"...

  P.S. Ona moja majska posjeta generalu Josipoviću nije bila i poslednja. Sa njim sam se čuo u više prilika, i stalno se trudim da mu pomognem da prebrodi svoju bolest. Poslednji put smo se vidjeli prije desetak dana u Sremskoj Kamenici, gdje sam prisustvovao i promociji knjige generala Šljivančanina.
 • Idi na stranu - |listaj dalje|