fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prodjoh_bosnom - 90381 - 03.06.2014 : NLO Gojino Brdo - best (0)

Šestoročlanoj porodici Bećirbašić komšija Srbin dao kuću!


Nezaposleni demobilisani borac Hazim Bećirbašić i pet članova njegove porodice ovih dana su, nakon aktiviranja klizišta, morali napustiti porodičnu kuću u kalesijskom naselju Jajići.

Klizište je pomjerilo kuću, te je došlo do pucanja zidova, zbog čega je porodica Bećirbašić morala napustiti svoj dom. Hazim i Ismira Bećirbašić, sa četvero djece, sada privremeno stanuju u kući koju im je na korištenje dao jedan srpski povratnik u ovo kalesijsko naselje.

Povratka nema

  • "Živim ovdje sa mužem i četiri kćerke. Komšija Srbin nam je dao kuću. Kada se pojavilo klizište, bili smo u kući. Čuli smo puca, puca... Ustali smo odmah i iselili djecu kod moje matere, u Međeđu kod Sapne. Bili su tamo 3-4 dana. Sada smo se ovdje smjestili i izvukli malo stvari iz naše kuće", ispričala je Ismira.

    Ona navodi da je klizište oštetilo njihovu porodičnu kuću, te da u njoj nema više uslova za život. Kuća u kojoj trenutno borave, dodala je ona, zadovoljava osnovne uslove za život.

  • "Imamo kupatilo i tri manje sobe. Nisu kao tamo, ali šta ćemo. Zadovoljni smo. Može se živjeti u njoj", ispričala je Ismira.

    Kako se moglo čuti, njihov komšija Srbin u budućnosti navjerovatnije neće živjeti u ovoj kući i u ovom naselju. Ukoliko bi se prikupio potreban novac, on bi Bećirbašićima mogao i prodati ovu kuću.

  • "S obzirom na to da se ne možemo vratiti u našu, mi bismo ovom kućom mogli trajno riješiti smještaj. Međutim, trenutno o 35.000 maraka, kolika je cijena kuće, možemo samo sanjati", ispričala je Ismira, koja je dodala da očekuje pomoć dobrih ljudi.

    U Jajićima je već pokrenuta akcija za pomoć ovoj porodici. S obzirom na to da je ovo naselje poznato po tome da ima bogatu dijasporu, očekuje se da će u narednim mjesecima biti prikupljena pomoć kojom će se riješiti stambeno pitanje Bećirbašića.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|