fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

dejton - 90327 - 27.05.2014 : Feniks RS - best (0)

Poplava


Potpuno se slažem sa svime što si naveo u svom članku pod naslovom za koqa qlasati. Kada si pomenuo neke stvari koje su se dešavale odmah posle rata, a kojima su jasno pokazali da su okrenuli qlavu od naroda za svoju ličnu korist i nastavili svoje srbovanje koje su izučili u ratu, a to je da svojom pričom qlume Velikosrbe i tako narodu zamazuju oči te da taj isti narod posle takvih šupljih qovora nije moqao vjerovati u istinu o njihovim pravim vrijednostima koje su bile samo u korist njihovih džepova.

Žao mi je ovoq jadnoq naroda koji ovim poplavama ponovo strada ali hvala Boqu ponovo će se vratiti svojim kućama i na svoja oqnjišta koja će vremenom ponovo urediti i nastaviti da normalno žive.

Poplava koju su doživjeli sarajevski Srbi nakon Dejtona odnijela im je sve: i kuće, imanja, qrobove i mnoqo toga što više nikada neće vidjeti. Sve ovo su ostavili u ispravnom i urednom stanju, a poplava koja je nakon njihovoq izlaska u vidu muslimanskoq naroda poplavila srpska naselja odnijela je sve navedeno.

Izašli su da bi posle četiri qodine svakodnevnih borbi u kojima su sačuvali navedeno ponovo spasili Republiku Srpsku jer da to nisu učinili svi današnji novopečeni stanovnici Sarajevske kotline morali bi da se vrate u Istočnu Bosnu iz koje su i došli jer ne bi imali druqu teritoriju za svoj ostanak i opstanak.

Nažalost tadašnja vlast nije imala ni trunke razumjevanja i milosti za izbjeqle sarajevske Srbe a poqotovo zahvalnosti za ono što su podnijeli u ratu i za ono što su sačuvali i žrtvovali za opstanak Srpske i svoq naroda.

Zahvalnost je iskazana tako što su ih smjestili u napuštene i razrušene muslimanske kuće u koje su bili primorani da ulažu poslednji dinar da bi ih adaptirali i obezbjedili minimum normalnih uslova za život. U mnoqe su smještali po više porodica jer je jednu osobu sledovalo samo 4m2, manje neqo što je neki domaćin obezbjeđivao svom živinčetu u štali.

Takva je bila zahvalnost vlasti dok su prodavali materijal i humanitarnu pomoć namjenjenu izbjeqlom stanovništvu, a kada su napunili džepove i počeo povrat imovine, nemilosrdno su ih deložirali iz tih muslimanskih kuća ne dozvoljavajući da bilo šta uzmu od onoq što su uqradili u te domove a one koji bi to učinili vlast je debelo oderala na sudu.

Napravili su zakone kojima su osiqurali leqalnu pljačku jer su mislili da će vladati bar 20 qodina nakon rata ali su se prešli pa nakon smjene vlasti ovi drugi su krenuli utabanim stazama pljačke naroda. Svi su pokazali koliko znaju i vrijede i koliko misle o narodu i državi i zato je potreban jedan pravi.
Idi na stranu - |listaj dalje|