fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

tuzla - 90191 - 15.05.2014 : Novica Bogdan Futog - best (1)

22 godine od stradanja Tuzlanske kolone


Danas se navršava 22 godine od zločina nad vojnicima JNA na Brčanskoj Malti u Tuzli. I nakon toliko godine za taj zločin još niko nije odgovarao.

Na sinoćnoj emisiji na BN TV, iz Tuzle se putem telefona ukljucivao snimatelj lokalne tv, a sada predsednik nekog udruženja za istinu pravdu i pomirenje, Sinan Alić. Kao i dosad, sa muslimanske strane nastavljaju se bestijalne laži i cinizam da je 15. maja Tuzla odbranjena i taj dan se slave kao dan oslobodjenja grada od strane JNA, iako sa srpske strane nije ispaljen niti jedan metak i koji su poštovali ranije dogovoreni sporazum komandanta Dubajića i gradonačelnika Tuzle Bešlagića o mirnom izlasku JNA iz Tuzle.

Muslimanske snage su isplanirale taj masakr koji je bio sjajan podsticaj za širenje rata u BiH, a očigledno željni srpske krvi optužuju žrtvu koja je bila u auto-koloni i mirno se povlačila iz grada. Ovo su mogli uraditi samo ratni zločinci bez obraza i časti koji čak pogaze i svoju reč.

Samo da gospoda iz Tuzle zna, ratni zločin nikada ne zastareva, a nadam se da će odgovarati pre nego što odu na onaj svet prirodnom smrću, jer nismo zaboravili i oprostili naša 54 mučenika koji ugradiše svoje živote u Republiku Srpsku. A nama ostaje da oplakujemo svoje žrtve i da nikada više ne verujumo svojim komšijama koji su nas prevarili, kako '41. tako i 91/92. godine.

Braćo Srbi upamet!
Idi na stranu - |listaj dalje|