fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

hrvatska - 90025 - 04.05.2014 : Mihailo Danilovic Majur, sabac - best (0)

Josipović: Hrvatska je bila pobednica u 2. svjetskom ratu


Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je da je Hrvatska zasnovana na antifašizmu, poručivši da pokušaji izvrtanja istorijskih činjenica neće uspeti.

Josipović je u Podgori u Dalmaciji, na skupu povodom 70. godišnjice zbega u El Šat, u kojem je u sinajsku pustinju u Egiptu krajem 1943. i 1944. godine s područja Dalmacije izbeglo više od 30.000 ljudi, bežeći pred naletom okupatorskih nemačkih snaga, rekao i da neće uspeti pokušaji da se Hrvatska predstavi kao zemlja koja nije bila pobednica.

  • "Istina je, ima nekih koji bi menjali istoriju, koji bi ono što je bilo crno predstavili kao belo, i obrnuto, ali to nikad nikome nije uspelo. Neće ni njima. Nama istorija nije ni sasvim crna ni sasvim bela, istorija je takva kakva je bila; ona je ta koja govori šta je bilo dobro, a šta je bilo loše", rekao je Josipović.

  • "Bilo je dobro biti antifašista, spasavati ljude, pomoći u zbegu, brinuti se o starima i nemoćnima, deci i onima koji su želeli da se vrate, a vi ste se vratili i gradili ponovno svoj dom i sve dobre ljudske vrijednosti prenosili na mlade", poručio je Josipović okupljenima, prenela je Hrvatska radio-televizija.

    U izjavi novinarima, Josipović je naglasio da je Hrvatska po Ustavu i po istoriji utemeljena na antifašizmu, kao i da pokušaji da se to negira i da se Hrvatska predstavi kao zemlja koja nije bila pobednica, neće uspeti.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|