fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poginuli - 89913 - 27.04.2014 : Vladimir Vojnovic Bijeljina - best (1)

Sretan (Niko) Gogić


Sretan je početak rata dočekao u porodičnoj kući u Vrančićima br. 83 Hadžići. Otac Nikola, kasnije nestao sa iste adrese i pronađen sa komšijom i rođakom Todorom 5. 12. 2006. godine u selu Koščan, pronađeni posmrtni ostaci i sahranjen u Bijeljini. Sa Sretenom i Nikolom je živjela Milka, rođena 1943. godine, uspjela pobjeći iz porodične kuće u brdo Ormanj, prenoćila i sutra trčeći brisanim prostorom između Vrančića i Bara, došla do položaja VRS-a.

Očevidac i živi svjedok zločina nad ocem Nikolom i komšijom Todorom trenutno živi u Bijeljini i voma dobrog je zdravlja. Sreten odlazi do štale da namiri stoku, po povratku ga presreću komšije muslimani koji su prošli srpsku liniju na mostu u Vrančićima, pokušavaju da ga odvedu u pravcu Ormanja, što on ne dozvoljava, goloruk se otima od komšija dželata, ne uspijeva... Sa više metaka pogođen, preminuo je na Vrančićkom mostu koji je bezbroj puta prošao u sretnim vremenima.

Pisac ovih redova je sestrić Sretana i Milke Gogić, Vladimir Vojnović, svi zainteresovani za istinu i pravdu, mogu da se obrate preko Fejsbuka.

Jos bih dodao, Sretan je poginuo 23. 01. 1994. godine oko 18. sati. Nije imao porodicu, niti djecu niti suprugu.
Idi na stranu - |listaj dalje|