fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prepiska - 89891 - 26.04.2014 : Stefanvirtus Beograd - best (0)

Ponešto o Zakonu o prebivalištu


Zahvaljujem se moderatoru za objavu mog komentara o ličnom pogledu na borbe na Trebeviću, a u daljem delu teksta bih priložio lični pogled na zakon iz gore pomenutog naslova.

Vreme koje je za nama očigledno nije izgradilo "multi zajednicu" ma šta to njeni kreatori podrazumevali pod istom. Istina tj. sadašnjost nas uči da se prividne vrednosti nisu nakalemile na tela sukobljenih zajednica na bivšim jugoslovenskim prostorima, pa tako i na prostorima FBIH, RS i distrikta Brčko, te se zato može i za razumno prihvatiti da oni koji su stvarali RS (i distrikt) nisu zaboravili politički inženjering koji im je "OHRPROTEKTIRAO" otadžbinu koju su stvarali vekovima unazad (pročitati od Koljevića "Stvaranje Republike Srpske"). Nismo zasigurno naivni u toj meri da u narednom periodu pomognemo nastavak projekta koji je Kalaj započeo sa izgradnjom bosanske nacije (pri čemu bih pripadnike iste priupitao gde su i šta su to Hercegovci ako im je to i drugi deo naziva države tj. projekta), drugim rečima, gde ko živi taj i odlučuje o svojoj zajednici i da navedem lični primer: dakle hipotetički bih ja kao neko ko je rođen i živeo u Sarajevu još mogao glasati za moje političke predstavnike iako dakle boravim u srpskoj prestonici. Dakle, moje bivše komšije bi trebale da prihvate npr. 130.000 glasova Sarajlija na listi koja bi tehnički negirala postojanje države BIH, jer budimo iskreni samo nas akronimi poput NATO, OHR, EU, USA silom drže na okupu. Stanje prisile koje kroz celokupnu istoriju balkanoida nikad ništa nije dobro donelo. Kisindžer je u osvrtu na naš nesretni lonac jasno rekao da policijsko prisustvo oružanih sila NATO-a nije u dugoročnom interesu USA. Dakle dosta sa obmanama, ako pripadnici novonastale nacije žele prosperitet multizajednice, onda im toplo preporučujem da svojim sugrađanima Neretvansko-hercegovačkog kantona izdejstvuju status nacije kod gore pomenutih akronima, pa će tada zaista kao Bosanci i Hercegovci moći međusobno da veličaju svoje pravo na celokupno istorijsko i pravno nasleđe Bosne i Hercegovine, u tom slučaju mi ostali ćemo se zapitati a šta mi tražimo uopšte sa leve strane reke sto teče ispod PIŠČEVOG mosta.

Ako se pojedini branitelji multiopšćena zapitaju zašto ovako nastupa neko ko boravi u srpskoj prestonici i sa kojim pravom, navešću ovom prilikom da sam apatrid tj. nisam državljanin ni jedne nove državne tvorevine jer smatram ličnim stavom NEPRIHVATANJE RS kao dela BIH i VIDIM JE SAMO KAO SAMOSTALNU ILI DEO ZAJEDNICE SA OSTALIM SRPSKIM DRŽAVAMA, te dok moje želje čekaju buduće ostvarenje, radije se deklarišem i jesam lice bez državljanstva, a naravno i svih ostalih prava npr. sva prava koja ostvarujem kao borac itd. Smatram da ako sam bio spreman da svoje misli i ideje zastupam i branim oružjem, imam za pravo da ne prihvatam nikakav dokument kojim potvrđujem postojanje nasleđa Kalaja ili njegovih nastavljača, kao što perjanice misli nove nacije oličene u M. Filipoviću. Dotični gospodin brani postojanje bosanske nacije na kulturnom nasleđu koje se u međuvremenu transformisalo u religijsko, jer jezik i zemlja su jedni, a tri su vere, dakle ako su bogumili preverili onda su sva tri stanovišta podjednako ispravna tj. legitimna. Eto jedno od viđenja pa ma koliko me gurao u Bogumile očigledno su se njegovi poturčili, a drugi posrbili, te im jednako sleduje pravo na svojatanje.

Mogli bismo se ovako preganjati te bih ja dodao predlog da se Hercegovina preimenuje u Svetosavska Vojvodina ili možda ako je Zavida otac Nemanjin ostavio u nasledje ZAHUMLJE kao principat naslednim prinčevima svoga roda te kao član te kuće i knez Miroslav naruči u 12. veku Jevanđelje biće da su agresiju iz Duklje dakle sprovodili posrbljeni Dukljani, nego da stanem sa pošalicama, svi koji imaju pravo glasa glasajte ili će spomenik B. Kalaja da osvane pred Gračanicom.
Idi na stranu - |listaj dalje|