fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prepiska - 89779 - 16.04.2014 : Vogošćanin Pravi Vgošća - best (0)

Diskontinuitet u izjavama evropskih zvaničnika


Da li je ovo predizborna kampanja Milorada Dodika ili borba za stabilnu Republiku Srpsku zaključite sami? Jedno je sigurno, Dodik ne ruši BiH, nego oni koji žele da sruše RS, a on im čvrsto stoji na putu, zbog čega je lažno okrivljen od onih sa kojim vodi pregovore. Čak je i opozicija iz RS-a stala na stranu FBiH kako bi srušili Dodika.

Evropska Unija je skupina profašistički političara koji se služe modernim oružjem, novcem da pokore slabije. Sila se silom rješava ali kupljeno novcem moraće da se otkupi novcem. Koliko će to da košta kada se budemo oslobađali od okupacije ostaje da se vidi?

Nakon zadnjeg prijedloga evropjevaca i stava prema BiH političarima, očito je kome su naklonjeni. Unitarizacija BiH je nemoguća misija i to moraju prije ili kasnije svi da shvate. Što prije to bolje za budućnost BiH.

16. april 2014.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da je Evropska unija važan partner Bosni i Hercegovini, da su važni njeni stavovi, ali da je vidljiv diskontinuitet u značajnim izjavama evropskih zvaničnika koji su se pokazali kao nedosledni u svojim stavovima i u slučaju "Sejdić-Finci".

Dodik naglašava da bi i evropski zvaničnici trebalo da govore jezikom istine i kažu da je Srpska prihvatila da se uradi sve što treba kada je u pitanju sprovođenje te odluke Evropskog suda, a da je odgovornost na Federaciji BiH koja nije postigla unutrašnji dogovor o tom pitanju.

Nije tačno, tvrdi Dodik, da su svi političari u BiH odgovorni za zastoj države na evropskom putu jer nije rešeno to pitanje, prenela je agencija Fena.

Komenarišući poslednje stavove Evropske unije o BiH, on je naveo da je "vidljivo podaništvo i ulizištvo pojedinaca u vezi tih stavova, koji mogu biti samo preporuka".

Pre godinu dana čuli su se, podsetio je, stavovi da naredni izbori neće biti priznati ako se ne sprovede presuda "Sejdić-Finci", dok se sada o tome ne govori.

Dodik je naveo da EU sada insistira na nekim drugim prioritetima, kao što je ekonomija, sa čijim stanjem, kako je istakao, ni on nije zadovoljan, ali poruke iz Unije (sada pred izbore) "deluju kao farsa".

"Sve ekonomske reforme sprovele su upravo one strukture u kojima su bili i predstavnici EU", podsetio je entitetski predsednik na konferenciji za novinare u Banjaluci, uz napomenu da je bilo insistiranja i po pitanju privatizacije koja se na kraju pokazala kao spekulativna i kriminalna.

Prema Dodikovom mišljenju, i priču o borbi protiv kriminala i korupcije treba gledati sa aspekta da su reformu pravosuđa u BiH zagovarali evropski zvaničnici, ali da su izostali konkretni rezultati.

  • "Imamo korumpirano pravosuđe koje je pod uticajem raznih stranih savetnika, koji su odlučujući za to šta će raditi Tužilaštvo BiH", naglasio je Dodik.

    Dodao je da nije tačno da ne postoji politička podrška za borbu protiv kriminala i korupcije i ponovio da će vlast Srpske "nastaviti da osporava pravno nasilje visokih predstavnika u BiH".

  • "Želimo stabilnu i jaku RS s Dejtonskim pravima ", jasan je Dodik.

    On je naglasio da RS ostaje pri Dejtonskom sporazumu, ali da se ne može sprečiti da reaguje na zahteve za unitarnu BiH.

  • "Ako se to na to svodi, onda je naš odgovor samostalnost, a tome prethodi referendum", zaključio je Dodik i podsetio da "to pravo stoji u Povelji Ujedinjenih nacija".

    Izvor: Tanjug
  • Idi na stranu - |listaj dalje|