fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prepiska - 89703 - 12.04.2014 : Nerko Sarajevo - best (0)

RE : Političke igre


Poštovani Vogošćanine,

Ko ima kakve namjere jako je teško procijeniti i lično, a nekamoli ovako preko Interneta. Ne vodim kampanju protiv SNSD-a, nju vode opozicione partije u RS-u od PDP-a, DS-a, SDS-a, Ekološke stranke, različitih foruma za promjene, grupa građana itd. Naravno kao i većina Bošnjaka zalažem se za umjereniju opciju među Srbima, jer imam namjeru da živim u miru i slozi sa srpskim narodom, a ne u sukobu. Svako neka se bori za ono što želi...

Kampanja za uspostavu novih političkih odnosa u RS-u je odavno počela! SNSD i Milorad Dodik se jako bave sa BiH, samim time i Bošnjacima, miješaju se u odnose u Federaciji, podržavaju HDZ i treći entitet, učestvuju u koalicijama sa partijama iz Federacije, učestvuju na izborima u Federaciji, pa što se ne bih i ja i politički zainteresovani Bošnjaci se bavio sa RS-om. Sve dotle - dok je RS dio BiH. Čim se razdružimo - prvi prestajem s tim, mada pratim i situaciju u Srbiji.

Niko ne brani nikome da na ovom ili bilo kojem sajtu priča o političarima u Federaciji, zapravo mnogi srpski sajtovi to i čine ! Pomenuo bi ih poimence, ali to nije ovdje dozvoljeno. Slučajno ovdje nema više muslimana, a Srbi komentatori nisu u Federaciji, pa o tome sticajem okolnosti ne pričamo. Ne sporim da je većina partija u Federaciji kriminalna. Bavimo se mi njima svaki dan. Kod nas ima više medija i partija, i kod nas se mnogo žešće kuva. Nije to nikakva tajna.

Bio sam aktivista nekih partija lijeve i liberalne političke orijetacije u FBiH, pa lično poznajem i neke političare. Preko rodbine i prijatelja poznajem i neke druge. Nažalost. Shvatio sam da ne želim da se u ovom trenutku bakćem sa aktivnom politikom, i da želim d sačekam vrijeme kada će malo normalniji i pošteniji na vlast.

Svakako da će Srbi odlučiti od sudbini SNSD-a i Milorada Dodika - pa ko će drugi? Moji tekstovi ne prave razliku. Hiljade aktivista opozicije u RS radi na Internetu. Oni će napraviti razliku!

Zauzimanjem Krima od strane Rusije se promijenila geopolitička igra u Evropi, ništa manje nego u slučaju Kosova. Nisam siguran da Dodik to razumije. U zadnje vrijeme manje zakuvava, a to je dobar znak.
Idi na stranu - |listaj dalje|