fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 89531 - 31.03.2014 : Momir Vidovic Nova Topola - best (3)

Da vrate što su pokrali


Kao prvo, da pozdravim sve prave borce koji su kao ja davne 1991. godine 17. septembra krenuli da brane ognjišta od zavađena dva naroda, koja su do tada živjela zajedno na ovim prostorima. Ostaviću to istoričarima da se bave time zbog čega je došlo do toga da se dotadašnje komšje, rođaci, prijatelji koji su odrasli zajedno, bez obzira na vjersku pripadnost, tako žestoko mrze i tuku.

Vraćam se na naće probleme boraca koji su ostavili svoje najbolje godine, koji su imali svoj posao, dobar život, mogli da idu slobodno sa pasošem bivše juge, živjeli normalno a danas žive na rubu egzistencije iako su se srčano borili za Republiku Srpsku, koja mi sada liči na privatni posjed jednog čovjeka i njegovih poslušnika. Mislim da je dosta lopovluka i ove trule vlasti koja grabi sebi milione a narodu i borcima ne daje ništa. Zato predlazem sledeće:

1. Da se borački dodatak djeli mjesečno ne godišnje.
2. Smanje plate guzonjama na 3 prosječne plate i oduzmu benificije za telefon i ostalo, nek ga plaćaju iz svog džepa.
3. Da najniža plata za SSS bude 1000 km
4. Revizija boračke penzije - ima ih dosta koji primaju penziju, a ranili se kod kuce a sad imaju restorane, firme i slično...
4. Da svaki borac, bez obzira koje kategorije ima pravo godišnje na 5 metara drveta, benificiju za struju na godišnjem nivou od 300 kilovata.
4. Da svaki borac koji navrši 50 godina života ima minimalnu penziju 300 km, jer on nema mogućnost zaposlenja, jer ga niko neće u tim godinama.
5. Ako ne znaju kako namaknuti sve to za borce, neka uvedu porez na luksuz. Jedan dio od šuma da se daje borcima, toliko rudnika koji mogu da se daju borcima tj. njihova dobit usmjeri za to i mnogo toga. Ovo je samo primjer.

6. Da dodam da ću da tužim RS tj. Bosnu i Hercegovinu da mi plati nanijetu duševnu bol i sve ostalu štetu sudu u Strazburu za ljudska prava, jer sam imao posao i sve, a sada samo uništenu mladost koja je prošla i godine koje su se nanizale, bez nade u bolje sutra u ovoj zemlji za koju sam to sve dao.

Duboko sam frustiran na lopove i lopovluk i sve ostalu nepravdu koja me okružuje sve ove godine, a mi glupi narod tj. borci samo posmatramo i gledamo ko da smo drogirani!
Idi na stranu - |listaj dalje|