fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bihac - 89299 - 17.03.2014 : Braco Banja Luka - best (0)

Nanićeva pogibija


Ja ne blefiram i ne pišem iluzije kao ti "Tigre" koji kako navodiš da ste se spremali na Banja Luku, a kao Prijedor bi preletjeli u zraku. Vi još mislite da je to sve osvojeno? Sve ovo je dato uz povremeno zadržavanje, sačekuše i zasjede da se narod izvčue, da se teritorija poravna radi mira!

Sjeti se, na ulazu u Lusci Palanku, kako je poginuo vaš 2. komadant 505, i još neki vaši itd..

U operaciji "Sana" sam bio od 19. septembra mjesto Dabar - Mrežnica, pa do početka kontre naše potez Rasavci - Oštra Luka, sa desne strane putne komunikacije PD - SM, jer je to bila kontra-ofanziva širokih razmjera, a i bilo je krcato ljudstvom i tehnikom. Međutim bilo je stop za sve, možda je i bolje tako, a možda i ne, ko zna.

Što se tiče Nanićeve pogibije, nije fora ili glupiranje, centri veze Vojske Krajine su bili sjebani od NATO raketa, izviđači Vojske Krajine su pošli da vide šta se dešava, i ne sluteći kreću duž linije odgovornosti i nailaze na mjesto na kome su zadubljeni nad kartom bili dotični Nanić, njegova dva pratioca i još jedan oficir. Prilazeći na kratkom rastojanju i tek tada raspoznajući da su to vojnici i oficiri sa protivničke strane. Pratioci Nanića su potegli oružje, ali su ovi banijski izvidači bili malo brži i tu ih pokosili i sjurili se za njima prema Kotaranima - Žirovcu gdje su već otišle jedinice te brigade. Možeš da misliš šta hoćeš o ovome, to je tvoj stav, a onaj vezista kad se vratio do njih imao je šta i da vidi. Tada je javljeno šta je bilo, i onda su jedinice u napadu napravile zločin nad civilima i izbjeglicama iz kolone iz Krajine, u znak odmazde!

Slučajno sam na jednom hrvatskom forumu upoznao tipa koji je bio tada u hrvatskoj vojsci, i tvrdi da oni nisu nikoga likvidirali te ono što se desilo pripisuje vama, a sve snimila mehina - mehmedova kamera. Ali šta je tu je, bilo kako bili, ne ponovilo se!!!
Idi na stranu - |listaj dalje|