fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 88967 - 25.02.2014 : Vojo Šešlija Srpsko Sarajevo - best (3)

Karganović: Cilj 'revolucije' u BiH - ukidanje Srpske


Izvor: SRNA

Direktor Istorijskog projekta Srebrenica Stefan Karganović ukazao je da je model "revolucija", koje se trenutno odvijaju u BiH, Ukrajini i Venecueli, već viđen i da, konkretno što se BiH tiče, ide u jednom smjeru ukidanju Republike Srpske.


Tribina "Ukrajina, BiH i obojene revolucije" u BeograduFoto: SRNA"Namjera u BiH je likvidacija Republike Srpske i drastična promjena ustavnog sistema", zaključio je Karganović na tribini "Ukrajina, BiH i obojene revolucije" održanoj večeras na Kolarčevom univerzitetu u Beogradu.

On smatra da se Srpska tom unitarističkom scenariju može suprostaviti ako ostane jedinstvena i ne dozvoli da je bilo ko dovede u zabludu da se iza dešavanja u

FBiH zaista krije samo socijalno nezadovoljstvo i socijalni bunt.

Ukrajinski istoričar Sergej Belous ocijenio je da se iza tzv. obojenih revolucija u FBiH i Ukrajini krije namjera unitarizacije BiH, odnosno federalizacije Ukrajine po istom principu - "zavadi pa vladaj".

On je naglasio da se revolucije, koje se predstavljaju kao nenasilne i "narandžaste", više ne mogu nazvati takvim jer su, kako je rekao, u Ukrajini "pocrvenile od krvi".

Ocijenio je da će kreatori nemira i u BiH i u Ukrajini trenutno napraviti intermeco, ali da će ostati dosljedni principu "zavadi pa vladaj", koji će uskoro ponovo pokušati primijeniti.

Belous je naglasio da vjeruje da će Republika Srpska uspjeti da se odupre pokušajima unitarista, jer je "shvatila na kom principu radi mehanizam, koji je želi progutati".
Idi na stranu - |listaj dalje|