fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 88932 - 24.02.2014 : Stari Blizo - best (2)

Dezerterstvo, radna obaveza, koga izabrati u BORS?


Boro, zemljače moj i ti "Dezerteru" komšija moj. Niste bili dorečeni u svojim kazivanjima. O kojim dezerterima govorite? O onim koji su pobjegli van Republike Srpske, ili onim koji su ostali tu, u Republici Srpskoj?

O kojoj vrsti Radne obaveze govorite vas dvojica? Ako sam vas dobro shvatio, vi govorite o onim koji su pobjegli sa linija u radnu obavezu. Nije valjda da ste stavili pod istu kapu one iz Žunovnice u Hadžićima i one iz Pretis-a u Vogošći.

Ako ste njih izjednačili sa onim koje vi poznajete, o kojima imate svoje mišljenje pa govorite, onda griješite obojica prema ovim što ih ja navedoh. Bez namjere da vam se suprostavljam, ovo je moje viđenje i svjedočenje.

Ja sam svjedok duple uloge jednog broja boraca u mojoj sredini. Linija odbrane, pa onda obavezno i radna obaveza bez odmora. A ne zna se šta im je bilo gore. Sa linije na kojoj se ne spava po cijelu noć gledajući smrti u oči, a kad dođu na radnu obavezu pa kunjaju kao kokoške i samo gledaš i strepiš kada će da mu glava podleti pod presu ili dio mašine koji se obrće.
br> O "vašim dezerterima u vašu Radnu obavezu", ne mogu da pišem, jer ne znam.

Ako je tačno, a tačno je da se poslije rata broj boraca utrostručio, onda treba izvršiti reviziju do temelja ko je, a ko nije bio borac. Svi mi koji sada govorimo da smo bili prvoborci, možemo da posvjedočimo ako smo bili zaista borci, ko je bio s nama na linijama.

Vi tražite da se mijenja vlast, a ne govorite koga bi stavili na čelo nove vlasti. Ja ne pripadam ni jednoj partiji. Bio sam učesnik 43 mjeseca plus dva i pored toga izgubih sina od 23 godine, ali ja pitam vas mlade koga izabrati? Ja ne pametujem. Moje je pri kraju, ja sam tu Blizo. Vidite li da oni tamo jedva čekaju da se još i mi uzbudimo i uzbunimo. Pa vidite li šta se dešava u svijetu? Ove godine će izbori. Imaćemo priliku da biramo nove. Ali koga?
Idi na stranu - |listaj dalje|