fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 88907 - 23.02.2014 : Boro Milosevic Kostajnica - best (2)

Prepoznavanje pravih boraca - odvojiti žito od kukolja


Dragi moji borci,

i ja sam jedan od vas, nije bitno koje sam kategorije, ali sam borac. Obraćam se i dezerterima i borcima što bise borci pa odoše na radne obaveze a mi ostadosmo poslije i jednih i drugi na braniku otažbine i ne izdadosmo, ne prevarismo ni sebe ni narod, ne potrčasmo ni za čim osim za slobodom i dočekasmo mi koji ne poginusmo, a oni koji dadoše svoje živote za Republiku Srpsku. Nije li danas sramota zvati borcima i dezertere. Zar dezerteru treba šta više od amnestije a dobiše je prvi, to je njihova najveća nagrada i orden. Biti dezerter a ostati živ i slobodan poslije rata je najveća nagrada, najveci orden što postoji u vojsci i istoriji ratovanja. Ali je to njima malo, pa mnogi potrčaše da dobiju kategoriju, čak i prvu i drugu pa malo i to pa uzeše i ratne penzije. Drugi dobiše dobro plaćene poslove, a neki od njih se uguraše i u politiku pa danas vladaju Republikom Srpskom, isto onako kako što ratovaše misleći samo na sebe. Ima i onih što uzeše ratnu invalidsku penziju pa rade po inostranstvu već godinama, jesi li to ti moja Republiko Srpska zaslužila? Jesu li to zaslužili pravi borci da gledaju i da pate? Vidimo mi to sve i tuga nas hvata.

Zato predlažem da pravi borci prve i druge kategorije dobiju makar neku satisfakciju, da se napravi nekakva razlika između boraca dobrovoljaca i boraca prve kategorije, da se razdvoji i sjeme od kukolja i neka svako zvanično zove onim imenom koje je zaslužio tokom Otadžbinskog rata.
Predložio bih da se štampa značka i povelja borca prve kategorije i da se podjeli tim ljudima, sa serijskim brojem i da bude upisana u registar. Borcima dobrovoljcima isto tako značka, borca dobroviljca i za drugu kategoriju isto tako. A za dezertere, ako hoće da imaju i oni zvanje i značku, neka to bude značka amnestiranog vojnika, neka se zna ko je ko. Tvrdim da bi poslije toga sve bilo drukčije. Treba odvojiti žito od kukolja.
Idi na stranu - |listaj dalje|