fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 88827 - 20.02.2014 : Boro Prijedor - best (2)

Nešto treba mjenjati!


Želim da se zahvalim onima koji su napravili i koji održavaju ovaj sajt. Bilo bi normalno i da na sajtu BORSA borci mogu nešto napisati ali taj sajt služi samo za Panteliju i za neka njegova saopštenja. Da, imaju i mail ali nema šanse dobiti neki odgovor pa čak i ako se predstavite sa punim imenom i prezimenom.

Što se tiče BORS nije samo ona trula, nažalost, mnoge i niže BO (po gradovima -opštinama, po MZ, po preduzećima su isto tako trule).

Takođe je i istina da veliki broj boraca uopšte neće da učestvuju u radu BO ili u okviru MZ ili u okviru Preduzeća. Lično znam povelik broj starješina i ostalih boraca koji se nipošto ne žele uključiti u rad BO ali non-stop imaju negativne komentare a oni koji su uključeni i pokušavaju koliko-toliko da promjene nešto u pozitivnom smislu optužuju za udruživanje sa raznim pantelijama. I to su veliki komentari posebno kada se popije.

Predstavljam BO željezničkog čvora Prijedor u skupštini BO grada Prijedor i moram Vam reći da za 4 godine mandata u Skupštini su se javljali za riječ ukupno (vjerovali ili ne ) od 70-tak samo 7-8 delegata. Ostali šute i glasaju.

Lično mi se ne sviđa i to što boračka populacija u RS ima nekoliko raznih udruženja (na neki način to i razumijem) i nekako sva ta udruženja rade jedni protiv drugih: BO; udruženje RVI; udruženje porodica poginulih, zarobljenih i nestalih boraca; udruženje logoraša ; itd . Vjerovatno sam nešto i zaboravio. Naravno, svim vladajućim strukturama to savršeno odgovara.

Pa pogledajte, niko i to baš niko ni na koji način ne pomaže borce koji ne rade a zbog godina ih niko neće primiti na posao. Apsolutno nemaju nikakavu zaštitu ni BO ni Vlade RS. Bukvalno su prepušteni sami sebi.

Nešto treba radikalno mijenjati, da bi borcima koji su još živi bilo bolje. Šta? Po meni: način organizovanja, Statut, naravno ispitati porijeklo imovine kako Panteliji tako i svim ostalim predsjednicima, predsjednik BO u MZ ili Preduzeću ili gradu-opštini ili RS ne smije i ne može biti pripadnik ni jedne političke stranke i moraju isključivo voditi računa o pripadnicima boračke populacije. Znam da je ovo utopija ali ja tako mislim.
Idi na stranu - |listaj dalje|