fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 88821 - 19.02.2014 : Istina Samoistina Banjaluka - best (2)

Žalosna istina - na ivici ponora


Ovo što nam se dešava je ružno, jadno, bijedno, tužno... U mojoj porodici je za Republiku Srpsku poginulo osmero: brat, stric, stričević... Ranjenih, invalida da i ne govorim. Dana su njihova djeca bez posla, porodice raseljene, otuđene, izgubljene, na rubu propasti, žove ispod svakog ljudskog dostojanstva.

Na drugoj strani tkz. "Pol. elita" i novopečeni "biznismeni" - tajkuni, sebični, halapljivi, bezobzirni, opljačkali sve, stvorili imperije, obezvrijedili ljudsko dostojanstvo čestitih porodica.. . Istinski intektualci, naša djeca, bez perspektive, gledaju kako pobjeći iz tamnog vilajeta...

Danas čak i Odjeljenje za narkotike kriminalne policije diluje djeci drogu, policajci saučesnici u iznudama i reketiranju, kum uništio zdravstvo, unaprijeđen u ambasadora...

Šta dodati, šta reći? Svjesni naše svakodnevnice, kuda dalje, imamo li alternative? Šta sam ja, ako ovako govorim i razmišljam? Jesam li neprijatelj sebi sam, vama, nama... Da me nije angažovala kakva obavještaja, nevladina organizacija? Ne daj Bože! Spasavajmo se od onih koji su razorili ekonomiju, umjesto da daju prioritet zapošljavaju, stvaraju nove vrijednosti, čime nas jačaju, a ne slabe i perfidno demagogijom, u stvari urušavaju Republiku Srpsku.

Neka se gramzivi odreknu polovine plata, vrate novodonesenim zakonom opljačkanu narodnu imovinu! Eto nam izvora za napredak, za snagu R. S. Ne treba puno mudrosti, već poštenja i kolektivnog saosjećanja. Samo ćemo tako opstatati i iščupati se iz ponora, kome smo iz dana u dan sve bliže!
Idi na stranu - |listaj dalje|