fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 88791 - 17.02.2014 : Boro Prijedor - best (1)

Protest i naknada


Smatram da je nepotrebno da borci-veterani ugrožavaju svoje zdravlje zbog Ćurguza a iz razloga što su Izbori u boračkim organizacijama raspisani pa tako BO na nivou MZ i Preduzeća moraju Izbore održati od 01. 03. - 30. 04. 2014. god. a gradske i opštinske BO do kraja maja 2014. godine, što znači da će BORS imati Izbore u junu 2014. godine, a tada će, najzad, Ćurguz i još popriličan broj poltrona u Predsjedništvu BORS-a otići u zaborav.

Lično ne mogu oprostiti ni Ćurguzu ni Predsjedništvu BORS učestvovanje i aminovanje nakaradnog Zakona o borcima i Zakona o PIO, a da ne spominjem što je Ćurguz najavio svoju ostavku prije više od godinu dana.

Što se tiče naknade za odlikovane borce, ona je po Zakonu morala biti krajem 2013. godine ali nema je ni danas, iako je Đokić, javno, na RTRS prije 15-tak dana izjavio da se čekala tranša MMF i da će naknada biti za par dana (koliko je Đokiću par dana to je drugo pitanje) a RTRS je u svom dnevniku (u 19:30) dana 10. 02. objavila da će naknada biti do kraja sedmice. Tegeltija je neki dan izjavio da njegovo ministarstvo redovno izmiruje sve obaveze prema boračkoj populaciji (što se tiče invalidnina to je isitna), ali u Zakonu o borcima ima još toga kao npr. naknade odlikovanim borcima i godišnji borački dodatak.

Uopšte mi nije jasno kako je moguće da ministri bukvalno lažu narod i nikome ništa. Kako je moguće da se ljudi na tako odgovornim pozicijama uopšte ne libe da lažu i to borce koji su i stvorili RS?

Takođe, kako je moguće da sajt BORS ni riječi ne napiše? Na tom sajtu se mogu pročitati samo razna saopštenja a, čak, se ne može ni Glas borca preuzeti.
Idi na stranu - |listaj dalje|