fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 88695 - 13.02.2014 : NLO Gojino Brdo - best (4)

Hrvati u takozvanoj BiH poručuju


Udruge proistekle iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke pozvale su hrvatski narod i sve žitelje svoje županije da ne nasjedaju provokacijama dijela bošnjačke politike jer socijalni nemiri po njima su samo maska za ostvarivanje njihovih političkih ciljeva.

  • Hrvati nisu u puno boljem položaju nego drugi narodi, ali se točno zna zašto nam je tako. Oduzimanje ovlasti hrvatskih županija, neravnopravna raspodjela prihoda, izbor nelegitimnih i nelegalnih predstavnika hrvatskog naroda koji se nerijetko biraju isključivo bošnjačkim glasovima. Potpomognuti domaćim izdajicama čije stranke imaju prebivalište na području naše županije, ali nemaju hrvatski predznak, žele dokinuti jedinu zaštitu Hrvata u BiH prizivajući dokidanje županija. Zar nije licemjerno da se Bošnjaci pozivaju na svoj vitalni nacionalni interes, braneći TV kanal na Hrvatskom jeziku?! - pitaju se u priopćenju ove udruge.

    Nadalje, dodaju da je licemjerstvo bošnjačkih predstavnika politike na čelu sa Željkom Komšićem osudilo dolazak premijera Zorana Milanovića u Mostar, ali i odlazak čelnika RS-u u Beograd dok isti pozivaju ministra vanjskih poslova republike Turske da riješi pitanje u BiH.

  • Nakon što je Herceg-bosna u Dejtonu ugrađena u Federaciju, za Hrvate je ostala jedina institucija u kojoj imaju zajamčena svoja kulturna i obrazovno-znanstvena prava, a to je županija. Udruge proistekle iz Domovinskog rata Županije ZH pozivaju sve stranke okupljene u Hrvatskom narodnom saboru da u ovim sudbonosnim trenutcima za ovu državu na prvom mjestu imaju interese svoga hrvatskog naroda za koji su mnogi branitelji položili svoj život. Smatramo da jedino institucionalna zaštita Hrvata kroz županije ili kroz posebnu federalnu jedinicu (treći entitet) može u potpunosti smiriti situaciju u cijeloj BiH i donijeti ekonomski prosperitet i budućnost svim građanima ove zemlje. Sad nam je svima jasno da je ovakva revizija i neisplata invalidnina u općinama s Hrvatskom većinom imala za cilj da podjeli branitelje i izazove nerede, no međutim, branitelji su to prepoznali i nisu nasjeli na te zavjere. - zaključuju iz Udruge proistekle iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke.

    Ovo je upravo ono što sam ja rekao prije par dana da bi Hrvati mogli da budu najveći gubitnici ovih demonstracija. Međutim, ovo je ujedno i nož sa dvije oštrice, pa bi se moglo desiti da ove nepromišljene demonstracije dovedu i do stvaranja trećeg entiteta.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|