fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 88647 - 10.02.2014 : Drago Beograd - best (3)

RE: Pomoć porodici Galinac


Ne znam kako ide to sa smještanjem državljana Republike Srpske u zdravstvene ustanove u Srbiji, međutim da bi se izbjegle poteskoće mislim da bi najbolje bilo da se izvadi državljanstvo Srbije - sada Srbija daje državljanstvo Srbima iz Republike Srpske na dosta jednostavan način, tj. dozvoljava dvojno državljanstvo. Istina, uz dosta papirologije, i jedina mana je što taj proces može da uzme dosta vremena.

RE: Pomoć porodici GalinacDrago,

državljanstvo košta 14000 dinara za one koji nemaju ni jednog roditelja rođenog u Srbiji. Problem je što treba naći adresu na kojoj se možeš prijaviti, bolje je u manjim sredinama. Međutim, ovo je malo specifičan slučaj jer se Nikola nalazi na liječenju pa nije u stanju da sam preda za državljanstvo.

U svakom slučaju, bilo bi mi jako drago ukoliko bi neko mogao da nam proslijedi neku informaciju koja bi nam pomogla da Nikoli obezbjedimo bolje liječenje.

Što se tiče liječenja u ustanovama Srbije, potreban je uput koji se ovjerava u Banjaluci, a koji se zasigurno ne može dobiti zbog toga što se liječenje u inostranstvu odobrava veoma teško - samo ako ne može da se riješi u Republici Srpskoj. Tipičan primjer za to je moja majka, koja nije imala državljanstvo kada je morala na operaciju žučne kese, pa sam ja morao da platim operaciju jer su ovi iz Banjaluke odbili da to urade.
Idi na stranu - |listaj dalje|