fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poginuli - 88641 - 10.02.2014 : Milanka Bjelica Trnovo - best (1)

Dalibor (Ratko) Bjelica


Šta reći? Trnovo je nastradalo puno u ovom prokletom ratu. Poginulo je mnogo mladih, među njima i ovaj predivni mladić. Bio mi je prvi rođak, a vjerujte ponekad se bojim da ću mu zaboraviti lik.

Bila sam jako mala kad se to desilo. Sjećam se samo mog oca koji je bio crn kao zift i njegove jedne, jedine suze koja je potekla, kad je to saopštio mojoj strini. Sjećam se njenih jauka, i molitve... uh... i sad mi suze naviru na oči kada pomislim na to.

Bio je, kažu, duša od čovjeka, volio ljude a i ljudi su voljeli njega, a sad trune u zemlji... Najgore od svega je to što jauci roditelja, pogotovo njegove majke nikad ne prestaju, i dan-danas ona isto žali i plače, kao i sve majke i sestre koje su nekog izgubile. Trnovska zemlja je napojena njihvom krvlju, i to nikad ne treba da se zaboravi, ali ni da se ponovi...

Daliborov otac je bio prisutan kad je on poginuo. Ogovor na to kako je to njegovo srce podnijelo, ni dan-danas ne znam. Znam samo da još uvijek krvari, i da će krvariti dok god budu živ jer takve rane se ne liječe.

P.S. Nisam vjerovala da ovako nešto ima na internetu. Svaka čast administratoru.

BRATE MOJ, NEKA TI JE VJEČNA SLAVA! Vole te tvoji Novica, Nevenka, Milanka i Slavica.
Idi na stranu - |listaj dalje|