fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 88639 - 10.02.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

Apel za pomoć porodici Galinac


Pomozimo porodici koja je jedna od največih tragičara Republike Srpske!

Galinac Radenko-Gali, kao vojnik po ugovoru u JNA, pred početak rata otišao je sa svojom trudnom suprugom u Novi Sad. Nakon rođenja sina Nikole, osječao je da se mora vratiti u Bosnu i pomoći svome narodu u borbi za slobodu. Raskida ugovor sa vojskom i vraća se u Vogošću. Herojski se borio tokom cijelog rata u kojem je u borbama po Žuči bio ranjavan. Zbog svojih vojnih sposobnosti je napredovao u čin starijeg vodnika i postao komandir borbenog voda ČVP 3. sarajevske brigade. Bio je pouzdan hrabar i odan starješina. Kako ga neprijatelj nije mogao uništiti u borbama prsa u prsa krenuli su na njega u napad iz vazduha. Naš Gali nije imao oružje da se suprastivi takvom neprijatelju, zbog čega je izgubio svoj mladi život.

Da tuga bude još veća, nakon Galijeve pogibije, njegov trogodišnji sine doživljava šok od kojeg se ni do dan danas nije uspio oporaviti. Galijeva pogibija je uticao na Nikolno zdravlje! Od tog momenta Nikola je stao u mentalnom razvoju!

Ustanova gdje se sada nalazi Nikola je dom za djecu i omladinu ometenu u razvoju u Prijedoru.

Galinac Nikola rođen 30.04.1992. godine, Novi Sad, Srbija.

Nalaz i mišljenje - kontrolola stanja:

Stanje je dobro. Po danu nije agresivan, niti je više sugestivan, uklapa se u grupu u domu. Aktuelno je svestan, afaktivno je adekvatan a prezentuje pozitivnu simptomatologiju, san je zadovoljavajući. S obzirom na prirodu i tok bolesti kao i prognozu, mišljenja sam da imenovani nije sposoban za samostalno odlučivanje i život.

Dr Miodrag Milovanović

Djed Marko je čuo da u Novom Sadu ima bolja ustanova za ovakvu djecu, i interesuje ga kako može Nikolu da smjestiti tamo. Da li Nikola kao stanovnik Republike Srpske može biti u toj ustanovi s obzirom da je rođen u Novom Sadu?

Ovom prilikom molim sve one koji mogu da pomognu na bilo koji način da se jave i pomognu djedu Marku da zbrine svoga unuka Nikolu u neku od boljih ustanova.

Molim sve koji bilo šta znaju ili mogu da pomognu neka se jave na ovaj sajt!

Samo da znate, djed Marko je u ratu izgubio rođenog brata i u petnaest dana izgubio sve troje svoje djece! Unučad kaja su mu ostala iza Galija su sve što mu je ostalo u njegovom tugom obavijenom životu!

Moram da kaže i ovo: Naš stalni čitalac ovog sajta koji veoma poštuje našu borbu za opstanak Srba u BiH, Milan iz Crne Gore je bio voljan da uplati boravak na moru djedu Marko i njegovim unucima Nikoli i Stefanu. Ali kako je djedu Marku važnije da riješi ovaj za njega težak i ne rješiv problem, odbio je da putuje sa unucima na more!

Sve ovo može samo da ukaže na ozbiljnost ovog slučaja za koji država nema dovoljno sluha da pomogne!
Idi na stranu - |listaj dalje|