fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_danas - 88567 - 07.02.2014 : Stari Blizo - best (5)

Muslimani hoće da vrate ustav iz 1992. godine


Poslije ove ujdurme u Tuzli, danas u Sarajevu i još nekim gradovima Federacije, javi nam se sa vrlo poučnom porukom ovaj profesor koji nam predočava šta se krije iza ujdurme u Federaciji.
Već sam pročitao u "Avazu" (a gdje bi drugdje i pročitao) da samo Radončić može biti neko.

Dakle ovo je skrivalica-vodilica i mi Srbi ne trčimo tamo gdje će nas đavo dočekati. Ovo su veoma opasne igre u Federaciji.

Prof. Vranješ: POKRETAČI PROTESTA ZA POVRATAK USTAVA IZ 1992.
Srna - 07. 02. 2014. godine

BANJALUKA - Protesti u Federaciji BiH ne mogu da se prenesu na nivo čitave BiH jer ih je pokrenula organizacija "Udar", čiji se politički program zasniva na povratku ustava Republike BiH iz 1992, ocijenio je za Srnu profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci Aleksandar Vranješ.

"Oni ('Udar') doslovno smatraju da legalno izabrana vlast na sva tri nivoa, odnosno među sva tri konstitutivna naroda, treba da bude zbačena ovim tzv. nenasilnim metodama, jer ovo su tipične tzv. šarpovske metode koje smo vidjeli u 'obojenim' revolucijama", istakao je Vranješ.

Prema njegovim riječima, njihova osnovna koncepcija je da se izazove anarhija, gdje je potrebno, manje ili više nasilno, srušiti postojeći politički sistem BiH, koji oni doslovno osporavaju i smatraju da je nametnut, baziran na ustavu kojeg ne priznaju i da je neophodno vratiti ustav Republike BiH iz 1992.

 • "Oni pozivaju Srbe i Hrvate da im se pri tome pridruže i da se na taj način oslobode nečega što je sada trenutno stanje koje je jednako teško za sva tri naroda", naveo je Vranješ.

  On je rekao da je to potpuno sporna i paradoksalna situacija, jer se Srbi, doslovno, pozivaju da priznaju referendum, održan 1. marta 1992.

 • "To je, ustvari, idejna postavka kompletnog ovog protesta, a onda se putem 'Fejsbuka' pokušavaju pozvati Srbi da izađu, ruše i bacaju kamenje po Banjaluci, navodno sa istim motivima", rekao je Vranješ.

  On je istakao da, ko god je to organizovao i smislio, dobro ne poznaje BiH, niti političke i društvene odnose u BiH, "jer nisu isti prioriteti, niti isti problemi mogu da vežu sva tri konstitutivna naroda".

  Prema njegovim riječima, u situaciji u kojoj "BiH (ratnom komandantu muslimanskih snaga u Srebrenici) Naseru Oriću i generalu (Vojske Republike Srpske) Manojlu Milovanoviću daje različit status, neka građanska incijativa poziva Srbe da se odreknu Republike Srpske i okrenu se ustavu Republike BiH".

 • "Neko tamo piše na 'Fejsbuku' da treba da se sruše entiteti, da nestanu kantoni, da imamo samo jednog predsjednika i da po principu 'jedan čovjek jedan glas' bude uređena BiH", rekao je Vranješ.

  On je naglasio da se u tome krije totalni paradoks.

 • "U čitavoj Republici Srpskoj nema više od 40-50 ljudi koji bi se mogli identifikovati sa takvim programom koji je proklamovala organizacija 'Udar' i sada koriste društvene mreže da to propagiraju", kaže Vranješ.

  On je rekao da se sa njima mogu identifikovati u Tuzli, ali da u Banjaluci, ili bilo gdje u Republici Srpskoj te ideje ne mogu da prođu.
 • Idi na stranu - |listaj dalje|