fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

hadzici - 88535 - 06.02.2014 : Specijalac Momčilo RS - best (1)

Igman i Hrvati


Pročitao sam ovaj post od N. Baka i malo sam iznenađen nekim kontradiktornostima u njegovom pisanju.

Prvo piše da su odbili da tamo idu, te da niko nije otišao a onda na kraju da su se vratili i još pijani.

Kako sam se nalazio na tim prostorima mogu reči da nikada Hrvati nisu došli u sukob sa muslimanima na Igmanu jer jednostavno nisu ni bili na Igmanu.

Ta priča oko "prage" ima neku drugu istinu, kao i dio aritiljerije i jedan tenk. Saradnja VRS iz Blažuja i HVO u Kiseljaku bia je na nivou tako da su i Srbi koji su kotirali na prostoru blizu Kiseljaka zajedno sa pripadnicima HVO-a držali liniju prema muslimanima.

Kada su muslimani iz Visoog, krenuli u napad na Kiseljak tada je srpska strana pružla pomoć HVO-u, kako u materijalnim sredstvima tako i u ljudstvu. Pošto je odbijen napad muslimana judi su počašćeni, a materijalna sredstva tenk, praga i haubice vračeni su srpskoj strani u bezprekornom stanju.

To se moglo vidjeti i u reportaži TV "Srna" koja je tu večer emitovana kao i izjava Ivice Rajića da ako padne još jedna granata na Kiseljak da će sve sravniti do Baščaršije.

Što se tiče prodaje prage to odlično znaju oni koji su bili u kasarni u Blažuju i koji su vidjeli kada je "Niva" sa pripadnicima HVO-a došla u kasarnu i donijela pare u vreći jer je bilo i papirni i metalni novčanica. Nisam siguran da li su pare date za pragu ili za ispaljene granate. O tome ne mogu da pišem jer nisam bio sudionik tih dogadaja u kasarni.

Možda bi mogao dati odgovor tadašnji komandant čija je kčerka studirala u Americi a švalerka bila negdje kod Užica pa joj je "jadnik" žalio kako svaki mjesec mora da joj šalje 700 dolara ne znajuć da centrala ima preslušavanje i da se to moglo čuti i na jednom induktorskom telefonu postavjenom također u jednom centru veze.

Isti taj komandant je rastjerao Brneta i njegove iz Vočnjaka i sredio objekat da on i pojedinci mogu da tamo šenluče a drugim pripadnicima je bio zabranjen ulaz.

Ovde ima članova koji tačno znaju koji centar veze i tačno mjesto gdje se nalazio.
Idi na stranu - |listaj dalje|