fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prepiska - 88485 - 03.02.2014 : Stari Blizo - best (0)

Za Feniksa


Fenikse,
čini mi se da nisi bio sasvim određen u svom odgovoru Miri. Ne možeš stavljati sve one koji su svaki dan bili na Radnoj obavezi od 06:00-21:00 sati u isti koš, sa onim o kojima si ti mislio i pišeš-govoriš.

Ne možeš stavljati one ljude koji su mobilisani na prvu liniju, ali su zbog prijeke potrebe morali da dođu na radnu obavezu. Ja sam još živi svjedok toga. Samo da ti kažem ovo:

Ja sam jedan od onih sa radne obaveze i svjedok sam jednog odlaska borca sa radne obaveze, koji je pozvan da obavi jedan zadatak za koji je bio stručan i kad se susreo sa onim što se susreo-realnošću, rekao mi je, (izvinjavam se zbog ove rečenice):

 • "Jebo ti ovo. Bolje mi je sto puta u rovu nego ovdje na radnoj obavezi!"

  Nakon toga je otišao u svoju jedinicu. Gdje je on bio na liniji, ja ne znam, ali mi je tako rekao.

  Znam lično čovjeka, koji je bio mobilisan, ne među prvima, već u prvoj grupi, u aprilu mjesecu, ali je zbog specifičnosti posla koga je on obavljao prije početka ratnih sukoba, prekomandovan na radnu obavezu. I znaš šta je dobio za svoje zasluge? Nagrađen je ukidanjem boračkog dodataka. Zar nije sramota?

  Ako si mislio na neke druge "obaveznike radne obaveze", onda si trebao da navedeš. Inače, po meni ne možeš sve stavljati pod jednu kapu, ili u jedan isti šešir. Mislim da sam bio jasan.

  Miro je u pravu, ali šta se tu može kad smo podjeljeni po teritoriji, (istoku i zapadu), kad rukovodioce BORS-a bira većina, ali iz mjesta sa najvećim brojem stanovništva.

  Pozdrav, Stari
 • Idi na stranu - |listaj dalje|