fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bratunac - 88349 - 26.01.2014 : Novica Bogdan Futog - best (2)

Bratunac (2)


Nakon što smo se smestili u "Kartonaži" u Bratuncu, izašli smo na Čauš 25. 01. 1993. godine, gde smo obezbedili položaj i utvrdili se. Sutradan, 26. 01. 1993. godine, smo sačekali smenu naših vojnika na redovnom služenju vojnog roka i jedan vod boraca iz Bratunca.

Negde oko 14 časova, nakon smene i silaska u Bratunac, počela je jaka puščana paljba iz pravca Čauša a kasnije i paljba iz artiljeriskih oružja. U istom trenutku se u trčećem koraku vraćamo u pravcu Čauša, gde nailazimo na zasedu muslimanskih vojnika ali i boraca iz Bratunca koji su kad je počela pucnjava napustili rovove i ostavili našu redovnu vojsku u obruču.

Kako su borci iz Bratunca bili izmešani sa muslimanskim vojnicima, dolazi do pogibije dva borca iz Bratunca i to Ostojić Gvozdena i Pajić Gavrila. Razbijanjem obruča oko Causa i nastavljanjem prema vrhu, srećemo neke naše vojnike koji su se postepeno povlačili sa vrha Čauša i saznajemo da je smrtno stradao redovan vojnik rodom iz Batajnice Dukić Nebojša. Kako je bila jaka paljba muslimanskih vojnika i veliki sneg, poginulog nismo uspeli izvući taj dan već sledećeg jutra.

Nakon ovog okršaja smo se povukli u Ljuboviju, a kroz dva dana i u Novi Sad, gde smo mesec dana dodatno vežbali u zimskim uslovima sve iz obuke Vojne policije da bi se vratili u Zelinje 28. 02. 1993. godine i spremali se za napad na Konjević polje i dalje prema Srebrenici.
Idi na stranu - |listaj dalje|