fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bihac - 88185 - 15.01.2014 : Glineni golub Banjaluka - best (0)

Ofanziva na Krupu '94. godine


Pozdrav svima,

borili smo se protiv 505. tačnije Hamzi nad kanjonom rijeke Une '94. godine. Po svjedočenju vašeg pripadnika (slijepi momak iz 4 dijela) u reportaži istina o 505. on navodi da je borba trajala oko četiri dana gdje ste kao i mi imali gubitke.

Koliko se ja sjećam, borbe su doslovno bile neprekidne u tom periodu. Interesuje me kako je to izgledalo sa vaše strane. Kako se u tom filmu navodi vaš glavni pravac napredovanja je bio baš kanjonom prema Krupi.

U filmu se spominje i zarobljavanje minobača i granata što je tačno. Volio bih da mi neko ko je bio tu objasni zašto sto onoliko napadali kad ste liniju poslije toliko odbijenih napada sa naše strane probili samo nekoliko stotina metara dalje (Drvarčani ili Petrovčan su držali taj položaj)i to u prvom pokušaju.

Hvala momcima iz neke od jedinica Krupske brigade koji su nam došli u pomoć jer smo mi već bili na izmaku snaga. Kako naki tvrde Krupu biste već tad zauzeli da vas tu ne zadržasmo tih nekoliko dana. Slava svima koji izginuše. Pozdrav iz Banjaluke.
Idi na stranu - |listaj dalje|