fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

cazin - 88115 - 12.01.2014 : Braco Banja Luka - best (2)

E moj Krajišniče ljuti!


Ovaj Krajišnik iz Cazina piše ono što se njemu sviđa, a osuđuje druge. Zato ćemo uvijek biti mi, naši, vi všsi, jer istina je jedna, a sve dotle dok ne bude jedne istine ova zemlja će biti jadna, a sa njom i svi mi!

On nema pojma ili se pravis blesav kad kaže da nije bilo Mudžahera koljača, a još je veća nebuloza da su došli iz 7. korpusa. Tewfik el Harbi, koji je zaklao zastavnika Radu Rogića, nije došao sa neba već se priključio hamzama i gazijama, pošto je napustio UNPROFOR i došao u tu jedinicu da malo kolje. Danas se svi ograđuju od njega, čak i komandiri njihovih interventnih jedinica. Oni tvrde da on nije bio sa njima, i da je samo idšao sa njima. Pa gdje to još ima u ratu da se neko sam dobrovoljno priključi nekoj jedinici i da pri tom radi šta hoće?

Međutim, nije on bio jedini, ima njih još, jer moji drugovi koji su ostali i bili zarobljeni u operaciji "Breza '94" su bili živi do razmjene i onda su umoreni pred samu razmjenu - počevši od zatvora u podrumu hotela u Bužimu pa nadalje do zatvora u Bihać itd.

I na kraju, kao rezime svega, Tewfik el Harbi se ispario, ili mu je neko dao pasoš ili drugi identitet, da se ispari, pa nije odgovarao za svoje zločine, a razlog je što bi tada povukao još mnoge za sobom, počevši od vrhovne komandne pa naniže.

Da još dodam da mi je veoma drago što su Babini borci izjednačeni u pravima sa pripadnicima 5. korpusa, jer dugo su bili tlačeni i ugnjetavani. Najveći čovjek u Cazinskoj krajini je bio Bećir Durić koji je ostao isti i pre i posle rata je imao istu sliku na istom mjestu, to jeste nije bio prelivoda. Pa su ga borci 5. korpusa opljačkali na kraju rata - lično sam bio kod njega.

I još nešto, u Srbljanima je bila spomen ploča iz 2 svjetskog rata za pomen ženama i djeci koje su bacali u vodu, a sada je nema, nije bitna, sada je druga istorija. E, moj Krajišniče!
Idi na stranu - |listaj dalje|