fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

skola - 88029 - 08.01.2014 : Sokolac Sokolac - best (2)

Odgovor Radu Simiću


Da li vas Rade, moj stil pisanja i odgovora, asocira na nekog ko je po zanimanju šumarski tehničar? To je daleko, daleko od šumarskog tehničara ili nekoga ko je imao prosjek 7 ili skoro 9, tj. 8 i nešto. Odličan student je taj neko ko ima prosjek od 9, 5 do 10.

Zar ne razumijete, stečeno zanimanje je samo uslov da bi se mogao obavljati neki posao i ništa više. Sve studente, koji studiraju, ocjenjuju doktori nauka, koji opet imaju svoje kriterije ocjenjivanja. Neko sa sedmicom, zna gdje se pišu mala, a gdje velika slova, a dok onaj sa skoro devetkom, ne zna.

Takav je propis, da se mora formirati komisija i provesti proceduru prijerma prema Pravilniku. Komisija ne otkriva super talente, već samo boduje činjenično stanje. Zaprepastili biste se da kandidati sa prosjekom skoro devet ili nešto više od 8, ne znaju da kako se pišu vlastite imenice, gdje se piše malo, a gdje veliko slovo i sl. Pa to se učilo, još u ovoj Osnovnoj školi.

Vi ste ogorčeni, jer vaša supruga je na predhodnom konkursu, bila na drugom mjestu bodovne liste, a primao se samo jedan kandidat.

Dokumentacija za prijem radnika je svima dostupna, pa i vama. Možete provjeriti.

Da nije uredu, odavno bi imala posla inspekcija rada i prosvjetna inspekcija. A Školskom odboru, niko se nije žalio na rad komisije.

Vi uopšte ne znate šta je sramota i stid, pa zato ih ne pominjite. Suviše ste zajedljivi, neiskreni, sarkastični, proizvoljni, drski i nije vaše da vi procjenjujte prosvjetne radnike i šta je koga dopalo. Bolje vam je da ćutite.
Idi na stranu - |listaj dalje|