fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prepiska - 87955 - 03.01.2014 : Filip Lazarov Benkovac, krajina - best (3)

Uzaludnost borbe


Draga braćo!

Da se samo znalo o obuhvatu i prilikama koje su pokrenule akciju pod oznakom "Oluja" ne bi se ni jedan Srbin u Krajini osjećao kao izdajnik ili gubitnik, ili nešto drugo. Podigunuti su bili elementi HV u brojnosti od 200.000 vojnika, naoružani sa najmodernijim pješadijskim, artiljerijskim i oklopnim potecijalima Njemačke.

Osim toga, policije i specijalanih policijiskih snaga najmanje 30.000 kao i drugih domobranskih (domaćih) jedinica 20.000 i specijalnih helikopterskih jedinica za uništavanje sastavljenih od dobrovoljavca iz Njemačke, Holandije, britanskog SASA, Amerikanaca iz CIA, Danaca i Šveđana... Svi oni su već imali iskustvo iz Miljevačkog platoa, Medačkog džepa... Bili su to sve junaci koji nabijaju žene na kolac, pale sestre benzinom, gađaju momka noževima...

Osim toga je americka CIA i NATO su već postavila mrežu za obavještavanje i nadgled preko bespilotnih letilica, prvo na Braču a poslije u bazi izvan Zadra, tako su mogli da bez minimalnih gubitaka raketiraju prvo RSK protivavionsku odbranu a zatim i aerodrome i na kraju releje veze. Krajina je ostala gluha a da i nije znala zašto! Sada se zna da je to bilo zbog NATO-a. Za njih je Krajina bila poligon za vježbu.

Hrvatska vojska je znala tačno gdje se nalaze tačke otpora, i mogli su da u milimetar podešavaju svoju paljbu, dok Srbi ne samo da nisu imali svoju artiljeriju jer im je to uzela UNCRO pod izgovorom sigurnosne zone.

Sa druge strane, Milošević ih je prodao jer je obećao da neće intervenisati. To potvrđuje i činjenica da su zaustavili preko 30.000 dobrovoljaca koji su krenili u pomoć Krajini? Jedino su se Arkanovi Tigrovi probili pod pretnjom da će pucati!

Ovo je bila klasična izdaja jer je Milošević obećao da neće direktno učestvovati, ali nije reko da će sprečiti dobrovoljce! Zbog čega onda ne pustiše vojsku da prođe kroz Banja Luku?

I šta sada imamo? Hrvati blebetaju da imaju čistu pobijedu, a meni kada 250.000 vojnika udari na 30.000 i ne zvuci kao pobijeda, mada da smo znali i umijeli ne bi oni baš tako lako prišli na tim našim stijenama. Koliko su Hrvati bili isfrustrurani pokazuje i činjenica da su nas gađali iz topova i aviona dok su naši bježali Petrovačkom cestom za Drvar i Petrovac - bili su to sve sami civili, starci i djeca i opet su došli sa avionima i raketirali po njima ubivši na desetine ljudi samo na tom mjestu.

Ako se dobro prouči snimak razgovora Tuđmana i Gotovine, jasno je kao suza da je Gotovina volio da se uvuče Tuđmanu u guzicu i ponudio da zatvori svaki izlazak Srbima iz krajine i da ih tu uništi, kao što je to on objasnio. Ipak, Tuđman je bio jasan, u svojoj namjeri: "Ne treba Srbima zatvoriti izlaz, nego ih navoditi da izađu, ubaciti elemente koji će Srbe navoditi prema izlazu, prema Bosni i dalje..."

Da zaključimo! Isto kao što nisu ni Nijemci ispred Ruske kuge koja je dolazila sa istoka, tako ni Srbi nisu imali izbora pred ustaškom kamom koja je dolazili i nikoga nije štedila ni '41. a ni '91. godine, a potom ni '95. godine. Ovaj put nije bilo popa Đujića da te zaštiti, majko i bako moja, tvoj je unuk odavno otišao u Švedsku a tebe ostavio na milost i nemilost novim ustašama. Ipak ti se kunem, babo moja, osvetiću te jer te volim i jer sam Srbin do kraja - isto kao što su bili i moj djed i otac!
Idi na stranu - |listaj dalje|