fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zaboravljeni - 87954 - 03.01.2014 : Zoran Beograd - best (0)

Košarac Božo


Božo je bio učesnik mnogih akcija još iz prvih dana rata, počevši od odbrane Pretisa, zauzimanja Orlića, napada na Saobraćajni fakultet, bitke na Betaniji i Orahovom brijegu pa sve do akcija VRS na Olovu, Goraždu, Tarčinu, Teočaku...

Bio je komandir Blagovačkog izviđačko-jurišnog voda, poznat između ostalog što je sa par svojih ljudi ulazio duboko u neprijateljsku teritoriju, posebno na području Srednjeg i Ljubine u vremenu dok još nisu bile učvršćene linije na tim prostorima, u svrhu izviđanja i diverzija.

Božo je bio čovek koji je štitio komšije muslimane, te muslimanima iz radne obaveze, delio cigarete i konzerve koje je dobijao za sebe.

Pred početak akcije na Betaniju raportirao kod Stupara iznevši mu opasnosti i predviđanja o neprijatelju na toj liniji, koja su se nažalost ispostavila kao tačna jer njegovi saveti nisu prihvaćeni od strane Stupara.

Preminuo je od posledica rata posle teške bolesti. Božo je 2003. godine sahranjen na Vojnickom groblju Sokolac jer je to bila jedna od njegovih poslednjih želja.

Slava mu!
Idi na stranu - |listaj dalje|