fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poginuli - 87851 - 27.12.2013 : Daliborka Zekanović - best (2)

Manojlo (Dušan) Zekanović


Moj otac, Manojlo (Dušan) Zekanović, je bio veliki čovjek, ne po fizičkoj veličini već ljudski, po karakteru. Vjerujem da na ovom svijetu nema više takve osobe i za mene je i mrtav svetinja. Teško mi je prihvatiti da ga više nema i da nikada više neće doći među nas.

Vjerujem da nas ipak pazi sa Neba i da nikada neće biti zaboravljen. Od njegove pogibije, te kobne '95. godine, mrzim selo Kasetići koje se nalazi u Hadžićima jer je on tamo izgubio svoj mladi život. Nažalost njegovu i našu štetu sto mu život sudbina nije pružila da odgoji svoju djecu koju je jako volio. Inače, bio je pravi roditelj, pa kada izgubiš nekoga takvog ostaneš bez sigurnog oslonca u životu. Ja svoga oca nikada ne mogu zaboraviti! Bila sam strije djete u našoj porodici, tako da moj brat i sestre imaju slabo sjećanje dok na njega dok je bio živ. Inače, jako mladi smo ostali bez njega ali dajemo sve od sebe da budemo dobra djeca. On to vidi, ali sudbine su čudne, život ti daje nešto što ne želiš zato postoji reč. Što me ne ubije ojača me, život se živi kako može ali i treba.

Naše mrtve nikada ne smijemo zaboraviti! Ja danas imam svoj život i svoju djecu, ali tugu za pravim ocem ništa na svetu ne može nadnokanaditi!
Idi na stranu - |listaj dalje|